Suklainen banaanikakku

Oikeastaan siinä on paljonkin hyviä puolia, että mieheni on vihdoin täällä kotona kanssani. Mutta yksi eittämättä hyvä puoli on se, että voin leipoa vaikka kakkua, eikä minun tarvitse huolehtia siitä, kuka sen syö. Tosin aiemmin raahasin nuo kakkuset töihin, nykyjään töissä saavat vähemmän nauttia herkuista. 

Tämä kakku syntyi lähinnä olosuhteiden pakosta. Oli nimittäin pari ihan ylikypsää banaania, jotka piti käyttää. Enkä muuta keksinyt kuin kakun. Kaipasin todellisuudessa vain jotain puuhaa ja banaanikakun leipominen on minusta vallan mukavaa puuhaa. Ja se tuoksu on huumaava! Hieman harmitti, että en saanut tätä maistaa. Ilmeisen hyvää se oli, koska se katosi melkein kokonaan parempiin suihin työpäiväni aikana. Samaisesta syystä ei myöskään ole kuvia -  ei ollut enää mitään kuvattavaa.

Suklainen banaanikakku

100 g voita sulatettuna
1 dl ruokosokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 kypsää banaania
1 dl ranskankermaa
100 g tummaa suklaata

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pitkulainen leipävuoka (noin 1 litra).

Sekoita keskenään sulatettu voi ja sokerit (kaikki kolme!) käsin vispilällä. Lisää yksitellen kananmunat. Kääntele jauhot sekaan ja lisää myös soseutetut banaanit, ranskankerma ja suklaarouhe. Sekoita nopeasta tasaiseksi, mutta vältä liikaa sekoittamista.


Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 1 tunti. Kakku on kypsä kun puutikku tulee puhtaana ulos leivästä. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa ritilälle jäähtymään loppuun. 

Ohje pienillä muutoksilla täältä.

Mieheni kommentoi ennen kakun leipomista täkäläisiä banaaneja. Söi yhden ja kysyi, ovatko nämä oikeasti banaaneja? Hieman naureskellen kerroin banaanien elinkaaresta ennen kauppoja - eivät ihan takapihalle kasva. Tämä keskustelu päättyi siihen, että S selaili puhelimestaan kuvia juuri ennen tuloaan istuttamistaan banaanipuista ja haaveili niiden hedelmistä. Tällaista meidän taloudessa.

2 kommenttia

  1. Voiskohan tota ranskankermaa korvata jollain muulla, ku itellä ei ikinä sitä oo perusaineena kaapissa..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sen voi korvata helpostikin. Melkein sanoisin, että mikä tahansa hapanmaitotuote kelpaa - kermaviili, viili tai piimä esimerkiksi. Miksei toisaalta vaikka ruokakermakin. Maito ei ehkä ajaisi samaa asiaa, mutta sitäkin voi laittaa jos lisää sitten vähän jauhoja. Makuun voi vähän vaikuttaa, mutta luulisin, että toimii. Ehkä sokeria tarvitsee hiukan lisää, jos laittaa viiliä tai piimää - ne on aika happamia.

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.