Feta-pinaattifrittata

Tätä herkkua tehdessä alkaa kotona leijailla vähän turhankin herkullinen tuoksu. Olen itse jonkinsortin pinaattikoukussa ja lykkään sitä tuoreena tai pakasteena aika useankin ruoan joukkoon, mikälie puutostila tämän manian takana. Meillä syödään aika paljon munakkaita tätä nykyä, niihin on niin helppo upottaa jääkaapin jämiä ja maistuvat varmasti sekä vanhemmille että lapsille. Salaatin kanssa tarjoiltuna tästä saa mainion päivällisen tai tuhdimman iltapalan. Menisi myös aamupalasta tai osana brunssia. 



Feta-pinaattifrittata
noin 4 hengelle

8 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
200 g fetajuustoa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
150 g pinaattia pakasteesta
noin 150 g keitettyjä kikherneitä
noin 100 g juustoraastetta
suolaa
pippuria

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä pannulla, kunnes sipuli on kirkasta. Lisää jäiset pinaatit ja lämmitä kunnes ovat sulaneet. Jos pinaattisi on ehtinyt jo sulaa, niin sekoita vain sipulit pinaatin sekaan. Kaada pinaattiseos vuodellun uunivuoan pohjalle ja lisää kikherneet sekä murustele päälle fetajuusto. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, juustoraaste sekä mausteet. Kaada munaseos pinaatin päälle vuokaan ja sekoittele vielä kokonaisuus sekaisin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. 


Meiän perhe -blogin Annika haastoi muutkin Mammalandian bloggaajat lisäämään väriä lautaselleen ja me tartuttiin toki haasteeseen! Tämän frittatan seuraksi tehtiin värikästä salaattia, mihin upposi esimerkiksi tomaatti ja porkkanaa väriä tuomaan. Kasvisten ja hedelmien käyttöä on helppo lisätä pienillä arkisilla valinnoilla. Kasviksia saa upotettua moniin ruokiin ihan huomaamattakin. 

Jaa sinäkin omia värikkäitä ruokakuviasi #väriähaaste #väriälautasella. 

Syödäänkö teillä värikkäästi? 

--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

4 kommenttia

  1. NAM!:D Meillä syödään kyllä "värikkäästi". Olen jostain aikoinaan lukenut että eriväriset kasvikset ja hedelmät sisältävät erilaisia vitamiineja ja silloin aloin tuomaan meidän lautaselle lisää väriä. Nyt se tulee jo ihan luonnostaan, enkä enää voisi kuvitella syöväni ruokaa ilman värikkäitä kasviksia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kannattaa kyllä kokeilla! Oli aika nam :D Värikkäästi syöminen piristää muutenkin, erityisesti talvella - liittyiskö osaltaan noihin vitamiineihinkin :)

      Poista
  2. Juuri ostin pinaattia joita aioin laittaa lettuihin. Täytyy vähän piilottaa noita kasviksia, että saa lapseen uppoamaan. :)

    Tuo frittata kuulostaa tosi hyvältä! Täytyy joskus testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsille joutuu vähän piilottelemaan välillä :) Ja letut on hyvä muoto siihen! Kesäkurpitsakin on aika hyvää letuissa. Ja testaa ihmeessä tätä! Tule sitten kertomaan kuin kävi ;)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.