4 viikon ruokalista vol. 3

Neljä viikkoa taas vierähti ja tässä tulee meidän uusi ruokalista. Tämä on tällä erää viimeinen neljän viikon lista minkä teen, koska sitten onkin jo kesä ja loma ja on aikaa syödä vähemmän suunniteltua ruokaa sekä tietysti leikkiä kokeilevaa keittiötä. 

Tässä listassa on tuttuja juttuja kahdesta aiemmasta, niitä meidän lemppareita. Isämies söisi varmaan joka viikko tämän hetkisiä lemppareitaan eli tonnikalapastalaatikkoa ja kanarisottoa, niihin ei tunnuta kyllästyvän. Viime listassa oli enemmän keittoja, mutta ne ei varsinaisesti ole meillä suuri hitti, joten tässä niitä on taas vähemmän. Itse pidän sosekeitoista kovin ja olenkin syönyt niitä nyt lounasaikaan itsekseni. Tällä listalla on myös poikkeuksellisesti punaista lihaa kun isämiehen harras toive lihapullista käy vihdoin toteen (huomaisikohan tuo eroa, jos tekisin nyhtispullia?).

Maanantai
Tiistai
Keskiviikko
Torstai
Perjantai

Shahi paneer


Kananuggetit ja
ranskalaiset

Tonnikalapasta-
laatikko


Munakoiso-tomaattivuoka

Pizza

Kalapuikot ja
juuresranskikset


Lihapullat ja muusi

Linssipyörykät ja
uunibataatti

Kasvislasagne

Munaburgeri

Fetakikhernepihvit ja mac&cheese


Kasvispyörykät ja
uunikasvikset

Nakkikeitto

Lohi tikka masala 
ja riisi

Suolaiset vohvelit



Linssipihvit ja
couscoussalaatti


Kikherne-kastike
ja riisi

Kanacurry

Linssibolognese

Tortillat
paputäytteellä


Meillä meni viime viikolla jääkaappipakastin rikki ja syötiin viikon verran melkein pelkästään ulkona. Vaikka oli tavallaan helppoa aina kävellä ravintolaan ja syödä muiden tekemää ruokaa, niin olen kyllä onnellinen että saatiin uusi jääkaappi ja pääsin taas kokkailemaan. Ollaan tehty kevään mittaan eräänlaista ruokaremonttia, minkä rikkoutunut jääkaappi sekoitti täysin. Huomaa omasta olotilasta äkkinäisen muutoksen, kun turvottaa ja ahdistaa - onneksi pian palautuu kun päästään taas ruotuun.

Yritän tällä hetkellä rajoittaa kaikenlaista ostelua, mutta keittokirjat on ultimate heikko kohtani. Tämän hetken lemppari ruoanlaittokirjat lienee nämä kuvassa näkyvät - erityisesti tuo Hullaannu Vegeen vakuuttaa tällä hetkellä. Odotan jo kesää, kun on tuoreita kotimaisia kasviksia joista kokkailla! 


Aiemmat neljän viikon ruokalistat tässä ja tässä

--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

2 kommenttia

  1. Kivalta kuulostaa! Kerro minkälaisia mausteita sinä tykkäät käyttää kasvispohjaisissa kastikkeissa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua mitäköhän mää käytän :D Meillä menee aika paljon mustapippuria kaikkeen ruokaan.. Garam masalaa, chiliä ja kurkumaa myös. Sit yks perusmausta on Santa Marian Garlic&Pepper -seos, mikä toimii melko monessa ruoassa. Mutta tykkään sellaisesta intialaistyyppisestä ruoasta, niin tuo garam masala on varmaan käytetyin - sopii älyttömän hyvin linssiruokiin..

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.