Dumlecookies


Dumlecookies
25 kpl

225 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
5,5 dl vehnäjauhoja

25 Dumle-karkkia

Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon. Lisää sekaan vielä kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa se 25 yhtä suureen osaan. Pyöritän palasista palloja dumle-karkkien kanssa niin, että dumle jää taikinan sisään. Pellille kannattaa laittaa 9 keksiä, ne leviävät uunissa melkoisesti. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet hiukan väriä. 

Anna keksien jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat ne leivinpaperista, ne hajoavat suhteellisen helposti ja Dumle on todennäköisesti jämähtänyt lämpimänä kiinni leivinpaperiin. Keksien säilöminen osoittautui hankalaksi, koska Dumle saa keksit jämähtämään toisiinsa kiinni. Jos siis haluat säilyttää keksejä siististi, kannattaa ne pinota niin, että välissä on leivinpaperia ja säilyttää jääkaapissa.  

--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

2 kommenttia

  1. Ai että, nyt kuulostaa melkein liian hyvältä! :D Näitä pitää ehdottomasti kokeilla. Veikkaan, että meillä ei tule ongelmia säilyttämisen kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Nämä oli aika koukuttavia :P

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.