Good hair day

Suunnattiin tyttöjen kanssa aamupäivällä Harjun nuorisotalolla järjestettävään Good Hair Day -tapahtumaan. Tapahtuma on afrohiuksille omistettu kaupunkitapahtuma ja sen tarkoituksena on tarjota tietoa ja osaamista afrohiustenhoitoon liittyen. Viime vuonna missasin tapahtuman töiden takia, mikä harmitti kovin, koska tarvetta tietotaidolle tyttöjen hiustenhoidon suhteen löytyy. Isämieskin mainosti tapahtumaa minulle siitä kuultuaan - lienee myös sitä mieltä, että tarvetta pienelle opiskelulle on. 

Good Hair Day:n taustalla häärää vapaaehtoisporukka, joka on itse kipuillut afrohiustensa kanssa ja haluaa jakaa tietoa sekä tarjota vertaistukea. Oma kokemukseni afrohiuksista on lähes pelkästään tyttöjen kautta tullutta ja käytännön kautta opittua. Olikin kiva kuulla käytännön vinkkejä sellaisilta, jotka ovat kauemmin afroa käsitelleet ja oli myös kiva nähdä erilaisia afrotyylejä. Meillä on onneksi ystäväpiirissä myös muita afrohiuksisia lapsia ja heidän äitiensä kanssa on hyvä jakaa onnistumisia sekä epäonnistumisia.  

Meidän neitien kanssa jäi nuo varsinaiset 'luennot' vähän toissijaiseksi ja tutuimmaksi tuli leikkinurkkaus. Julkisilla paikoilla liikkuminen on näiden kahden kanssa melkoista meininkiä ja usein käy mielessä, että parempi olisi pysytellä ihan kotona. Eivät jääneet meidän tytöt varmaan keltään huomaamatta, mutta selvittiin sentään ehjinä kaikki kolme kotiin asti. Ensi vuonna taidan kuitenkin lähteä yksin tai vaan yhden lapsen kanssa.



Tapahtumassa oli myyntistandit esimerkiksi Afrobaby -tuotemerkillä sekä Natural Beauty Shopilla. Nappasin tytöille Afrobabyn kojulta tuollaiset ihanat hiuspannat - yritetään opetella sitä, että niiden voisi antaa olla päässä ihan rauhassa. 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

2 kommenttia

  1. 7-vuotiaiden kaksospoikien äitinä laittaa aina hymyilemään tuo, kun kirjoitat tuosta kahden kanssa liikkumisesta verrattuna yhden kanssa liikkumiseen. Ja lähtöhepuleistakin olet joskus maininnut. Niin tuttua. Tytöt ehkä kehittyy nopeammin ja teillä helpottaa aiemmin, mutta voin kertoa, että meillä yhä useasti pätee se, että molempien kanssa liikkuminen on h-a-n-k-a-l-a-a, mutta kun on yksi lapsi mukana, hän on hyvinkin mallikelpoinen.

    Lähtöjen vaikeus on meillä vaihdellut, välillä yhä osa lähdöistä on vaikeita. Kivaankin reissuun lähdöt on olleet vuosien mittaan hyvinkin vaikeita, kun innostus menee yli. Silloin kohellus valtaa eteisen, lapset riehuu ja äiti kiljuu.

    Meillä lasten ollessa noin 3-5-vuotiaista teimme kerran viikossa illat niin, että toinen vanhemmista otti toisen ja toinen toisen lapsen. Tällöin molemmat hoitivat sen lapsen josta oli vastuussa, niin iltapäivästä yöunille asti ruokailuineen, kumpikin kehitteli mitä menemistä milloinkin. Voin todellakin suositella. Teki hyvää kaikille.

    Teillä on suloiset tytöt, ihanaa seurailla blogin kautta heidän touhujaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kun kommentoit! Se on jännä ilmiö, mitä tapahtuu kun tytöt erottaa toisistaan - ihan eri lapsia ovat silloin. Loistava idea tuo ilta viikossa yhden lapsen kanssa, olen paljon pohtinut että miten saisi annettua tytöille aikaa yksinään kunhan vähän kasvavat - tuo voisi olla toimiva ratkaisu :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.