Mammalandian joulukalenteri luukku 23: Piparipulla


Vielä viimeisiä joulukalenterin luukkuja availlaan myös Mammalandian blogeissa. Tämä luukku on Mammalandian kalenterin toiseksi viimeinen luukku ja huomenna viimeinen luukku aukeaa kaikissa Mammalandian blogeissa. Eilisen herkut voit kurkata Hima Saimi -blogistaMeillä kotonakin on joulukalenteri tyhjentynyt ja tytöt ovat harmissaan kun joulupussit vähenevät - mitä lie tapahtuu joulun jälkeen kun ei enää pusseja ole, mahtaa tulla pieni harmitus kiukku neideille. 

Tänään kuitenkin vielä hieman jouluista pullaa - tätä herkkua voi leipoa vaikka vielä joulun välipäivinä lasten kanssa, jos pakastimeen on jäänyt ylimääräistä piparitaikinaa. Vaikka nämä ovatkin melko jouluisia pullia, niin sopivat ne syötäväksi vielä tammikuun pakkaspäivinäkin. 


Piparipullat

2,5 dl maitoa
1 dl sokeria
1 pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 8 dl vehnäjauhoja
75 g pehmeää voita

500 g piparitaikinaa

Sekoita sokeri, kuivahiiva, suola, kardemumma sekä muutama desi jauhoja. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi ja kaada kuivien aineiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää jauhoja sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kun taikina alkaa olla liian jäykkää sekoitettavaksi, ala vaivaamaan sitä käsin. Lisää joukkoon pehmeä voi ja vaivaa käsin kiinteäksi taikinaksi - lisäile tarvittaessa jauhoja.  Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. 

Kaulitse kohonnut pullataikina sekä piparitaikina samankokoisiksi levyiksi ja nosta piparitaikinalevy pullataikinan päälle. Rullaa levyt pitkoksi ja painele saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa pitkosta vajaan sentin mittaisia paloja ja asettele ne pellille lappeellaan. Kohota pullia vielä noin puoli tuntia. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.  



Vieläkö teillä on joulutohinat päällä vai joko olette päässeet rauhoittumaan joulun viettoon? 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.