Eka kertaa omat paikat lentokoneessa

Lentäminen lasten kanssa, aina niin mukavaa puuhaa. 

Joku saattaa muistaa meidän viime vuoden lennon Gambiaan ja siitä aiheutuneet pienoiset traumat. Vaikka saatiin tuolloin heti korjaava kokemus, ei lentäminen näiden muksujen kanssa siltikään ole suosikkipuuhieni joukossa. 

Tällä kertaa meidän tytöillä oli ensimmäistä kertaa omat paikat lentokoneessa ja matkustusmukavuus oli satakertaa parempi. Me lennettiin Las Palmasiin ja lentoaikaa oli kuutisen tuntia. Helsingissä jouduttiin istumaan lähdettäessä melko pitkään ennen nousua, koska siipiä käsiteltiin jäänestoaineella ja odoteltiin että kiitorata vapautuu, mutta muuten lennot sujuivat aikataulullisesti vallan mukavasti.

Menolennolla sattui kivasti niin, että mummo ja vaari istuivat meidän takana ja heidän vieressään oli tyhjä paikka. Sujuvasti menikin menolento niin, että tytöt olivat vuorotellen mummon ja vaarin kanssa touhuamassa. Neiti B jännitti silminnähden nousuja ja nukahtikin molemmilla kerroilla nousun yhteydessä äitin kainaloon tiukasti kädestä kiinni pitäen. Neiti A puolestaan kiukutteli molemmat nousut, koska ei millään olisi tahtonut istua turvavöissä - hän myös autossa kapinoi turvavöitä vastaan, joten osasin hieman odottaa tätä. 

Kaikenkaikkiaan lennot sujuivat aika mallikkaasti. Neiti A vähän kiukutteli molemmilla lennoilla, mutta sekin oli suhteellisen pientä. Pääasiassa me touhuiltiin ja ihmeteltiin. Katsottiin Muumeja ja Pipsa Possua, väritettiin ja piirrettiin, liimailtiin tarroja, luettiin kirjoja ja katseltiin maisemia ikkunasta. Matkaeväänä meillä oli kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä, mitä naposteltiin kun alkoi hiukoa. Molemmat neitokaiset nukkuivat lennoilla unet, joskin tottakai eri aikoihin. 





Olin hyvin ylpeä tytöistä lentojen jälkeen, niin hienosti ne sujuivat. Paluu lennolla olin tyttöjen kanssa yksin mummon ja vaarin jäädessä vielä nauttimaan viikoksi auringosta ja vaikka jännitin tuota lentoa aika paljon etukäteen, niin todella hyvin sekin sujui (vaikka itse olin 38 asteen kuumeessa vielä kaiken lisäksi). 

Muutaman viikon päästä hypätäänkin taas uudestaan koneeseen, kun suunnataan Gambian mummolaan pariksi viikoksi. Tytöt odottavat reissua jo kovasti ja lentokoneet ovat päivittäin leikeissä mukana - saa nähdä riittääkö intoa itse lennolle asti.

Miten teidän lennot taaperoiden kanssa sujuvat? 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

3 kommenttia

  1. moikka! mikä päivä lähdette gambiaan? itekkin menossa muutaman viikon päästä taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Me lähdetään sillä maaliskuun ekalla lähdöllä, oisko ollu 2.3 :)

      Poista
    2. minä myös, siellä nähdään :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.