Leipomisia ja polttarihuumaa

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kun ensin olin selvinnyt viikostani ilman autoa, oli perjantaina aika suunnata kohti Jyväskylää. Autohan päätti viikko sitten sunnuntaina sanoa sopimuksen irti, tai akku oikeammin. No sitten oltiin ilman autoa. Ja pakko kyllä myöntää, että teki ihan hyvää. Oli jopa tavallaan ihan kivaa. Töihin ei onneksi ole pitkä matka kävellä, mutta muuten elämä keskittyi pitkälti kotona oleiluun. Huolestuttavan laiskaksi ihminen muuttuu, kun on tottunut autoilemaan joka paikkaan. Kauppaankin oli hankalaa lähteä ja kun sinne lopulta pääsin, tein sen virheen, että ostin liikaa ja liian painavia tavaroita ja lopulta selkä rikkinäisenä raahasin niitä kotia. Ehkä virheistään voi taas oppia. 

Jyväskylään suuntasin polttareita viettämään. Rakas ystäväiseni menee kolmen viikon kuluttua naimisiin ja pitihän sitä vähän juhlia. Polttareiden part one oli jo toukokuussa, mutta monen epäonnisen sattuman jälkeen jouduttiin järjestään uusintayritys. Onneksi nyt oli onni meidän puolella! Polttareita varten perjantaina meidän talossa oli leivontatalkoot. Onneksi sain apurin, joka paitsi toimi loistavana assistenttina ja kommunikoi useamman ihmisen kanssa koneella kun leivoin, oli iso apu myös itse leivontapuuhassa. Oon vaan jotenkin vaikee ihminen keittiössä, kun asiat pitäis tehdä just eikä melkein niin kuin tahdon. Jännä juttu..


Mutta mehän leivottiin siis: juustokakkua, kaksi mutakakkua, kinkkujuusto- sekä fetasarvia ja vieläpä tein kurpitsansiemen sämpylöitäkin. Ihanaa oli oikein tehtailla leipomuksia! Ja taidettiin me loihtia vielä kanasalaatti lisäksi. Tuo mutakakun ohje on super helppo ja kyllä paras, mitä olen kokeillut.

Mutakakku

150 g voita
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
200 g suklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. (Ihan jääkaappi kylmää voita on hankala vatkata, niin itse välillä vähän lämmitän voita mikrossa.) Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena. Sulata suklaa ja lisää se kakkutaikinaan. Paista kakku 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän suklaiseksi, eli kun vähän vuoassa hyllyy, mutta näyttää kypsältä, niin on hyvä.

Polttaripiknik
Itse polttarit aloitettiin noutamalla sankari töistä. Ja ihanaa oli, kun hän silminnähden yllättyi! Kamalaa olisi ollut, jos ei olisikaan yllättynyt. Sieltä ajeltiin viettämään piknik tyylistä lounasta. Siinä lomassa polttarisankarille annettiin erilaisia tehtäviä ja viettiinpä pienet olympialaisetkin. 

Sankarin päivä palomiehenä

Piknikin jälkeen suunnattiin palolaitokselle, missä sankari pääsi leikkimään hetkeksi palomiestä. Joutui raukka raatamaan, mutta hauskaa kyllä oli silti. Ja pääsipä vielä lopuksi laskeutumaan tuolta tornista ja voittamaan näin omaa korkeanpaikan kammoaan. Sanotaanko, että ei ollut kamalan innoissaan ajatuksesta riippua 30 metrin korkeudessa narun varassa. Mutta hyvin selviytyi ja taisi jopa nauttiakin. Ainakin sai voitettua pelkoaan. Kaasokin pääsi sitten kokeilemaan laskeutumista, me muut katseltiin kateellisina. Kokkisota ainekset

Ja lopputulos

Kesäyön ennustukset

Loppuillaksi ja yöksi suunnattiin Riihivuoreen mökkeilemään. Syötiin hyvin, saunottiin, istuttiin paljussa ja vaan vietettiin aikaa yhdessä. Olisiko parempaa päätöstä mukavalle päivälle voinut toivoa. Päivän viimeinen tehtävä oli polttarisankarille jälkiruoan tekeminen. Jokainen oli tuonut jonkun ainesosan, joista sankari joutui puolessa tunnissa loihtimaan jälkiruoan. Ja täytyy kyllä sanoa, että nappiin meni! Ehkä hiukan makeahko oli tuo lopputulos, mutta silti superhyvää. Yöllä kaaso vielä ennusti polttarisankarille ala-aste tyyliin korteilla. Ja naurua kyllä riitti siinä vaiheessa. 

Tänään olen saanut nauttia vielä ystävien seurasta ja huomenna haaveilen näkeväni kummityttöäkin pitkästä aikaa. Tällaiset viikonloput antaa voimavaroja arkeen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan