Tonnikalapiirakkaa

Joskus aikanaan tuli eteen tonnikalapiirakan tekeminen. En muista miksi, mutta pakko oli sellainen loihtia. Koska kaikissa ohjeissa, mitä löysin oli tilliä tai paprikaa tai molempia, piti siis kehittää oma kaava. Tilliä en voi siis sietää ja paprikalle olen allerginen, eli ei auttanut kuin alkaa luovaksi. Jonkun kauan sitten unohdetun ohjeen pohjalta kehitin tämän, maailman parhaaksi toteamani ohjeen (oma kehu haisee!). Mutta namia on tämä.

Tonnikalapiirakka

Pohja:
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1,5 dl ohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 prk Abban tonnikalaa tomaattikastikkeessa
fetajuustoa muruina

1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
juustoraastetta
mausteita

Kermaviili ja kananmuna sekoitetaan, mihin lisätään keskenään ensin sekoitetut kuivat aineet. Tämä taikina taputellaan voideltuun piirakkavuokaan. 

Tonnikalan ja fetan laitan suoraan piirakkapohjalle. Siihen päälle keskenään sekoitetut kermaviili, kananmunat, juustoraaste sekät vapaavalintaiset mausteet. Itse käytän mausteena lähinnä Santa Marian roasted garlic and pepper mausteseosta. Maailman paras mausteseos! 

Ja koko komeus uuniin noin puoleksi tunniksi 200 asteeseen.

Á voila! Piirakkanne on valmis. Parasta nautittuna raikkaan salaatin kera.

En jaksanut muuta ruokaa alkaa tänään tekemään, siksi tämä päätyi illan leipomisiksi. Pitäisi vielä hetkinen jaksaa odotella, että tuo ihanuus tulee uunista ulos. 

Meinasin kokeilla loppuviikosta jonkinlaista ciabatta leivän tyylistä, mihin sisäänleipoisin mozzarellaa ja chorizo makkaraa. Onko ideoita/ohjeita kellään? 


Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.