Banoffee

torstai 10. lokakuuta 2013

Vapaapäivä + koulutehtäviä = ei menestystä.

Oon onnistunut päiväni täyttämään erinäisillä tv-ohjelmilla ja jokusella elokuvalla. Tavallaan siis ihan rentouttava päivä, mutta lopputulemana vaan huono omatunto. No okei. Kuuntelin yhden verkkoluennon (tein muistiinpanojakin!) ja jaksoin kirjoittaa hiukan liibalaabaa yhteen verkkokeskusteluun. Mutta silti. Huono omatunto painaa. Ehkäpä huomenna ennen töitä jaksaisin hieman tehdäkin jotain. 

Muuten on ollut vallan mainiot vapaat. Ihana ystäväni oli kylässä ja käytiin vähän IKEA shoppaan ja Sellossa kiertelemässä. Varvassandaalien etsiminen näin lokakuussa ei ole kaikista helpoin tehtävä. Onneksi Gambiasta ehkä löytää niitäkin.

Illan iloksi tekaisin banoffeen, jonka taidan huomenna napata töihin mukaan. Oikeasti banoffee sisältää siis digestive keksejä ja banaania, mutta koska en kummankaan suurin fani ole, olen kehittänyt oman itselleni toimivamman version.

Päärynä banoffee

n. 2 domino keksipötköä (eli n. 350 g)
100 g voita

1 tlk kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia

4 dl vispikermaa
1 tlk maitorahkaa

2 päärynää

kaakaojauhetta

Murskaa keksit ja lisää niihin sulatettu voi. Tee "taikinasta" melko tasaista - ei siis liikaa keksijekkuja. Tämä keksimurska painellaan kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Kannattaa vuorata vuoan pohja leivinpaperilla ensin. Pohjalle levitetään kinuski. Joka toki pitää ensin keittää, jos et osta valmiiksi keitettyä versiota, niin kuin itse laiskuuksissani tein. Maito tölkkiä siis keitetään noin 2-3 tuntia, jotta saadaan kinuskia. Kinuskin päälle levitetään päärynä pieniä paloina. Vispikerma vatkataan ja sekaan maitorahka. Kermarahka levitetään päärynöiden päälle. Lopuksi vielä koristellaan kakku päärynän paloilla ja päälle siivilöidään hieman kaakaojauhetta. Ja valmista on ! Hienointahan tässä kakussa on se, ettei tarvitse mitään kypsentää. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan