Vietin aamuni töissä ja siinä lapsosten iloksi ajattelin tehdä omenapiirakkaa. Olipahan tuo taas jonkin sortin itseterapiaa myös. Leipominen kun aina rentouttaa.
Mutta tuli hyvää piirakkaa! Kannattaa kokeilla. Tämän piirakan ehdoton salainen (ei niin kovin salainen kylläkään) ainesosa on voi. Ei siis mitn margariinia vaan ihan oikeaa aitoa VOITA.
Amerikkalainen omenapiirakka
Pohja
5 dl vehnäjauhoja
200 g voita
n. 5 rkl kylmää vettä
Täyte
n. 5 omenaa
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
3 rkl kanelia
3 rkl sulatettua voita
Mittaa rasva ja jauhot astiaan – nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja
sekoittele taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan, joista toinen on hieman
suurempi. Taputtele isompi taikinapallo uunivuoan pohjalle ja reunoille (voitele
vuoka ensin!).
Kuori omenat ja pilko pieniksi kuutioiksi. Omenaa saa ainakin omasta
mielestäni olla ihan reilusti. Sekoittele muut täyteaineet kulhossa ja lisää
lopuksi omenat. Levitä täyte vuokaan niin, että keskellä on hiukan isompi kasa
kuin reunoilla (saa piirakka kivemman muodon).
Kauli toinen taikinapala kanneksi ja painele se vuokaan täytteen päälle.
Pistele vielä haarukalla hengitysaukkoja.
Paista piirakkaa 225 asteessa noin 15 minuuttia ja laske lämpö 200
asteeseen. Anna kypsyä vielä 45 minuuttia. Sivele juuri uunista tullut kuuma
piirakka siirappivedellä (2rkl siirappia/ 1rkl kiehuvaa vettä). Ja nautiskele
vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja
Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.