Shahi paneer ja naan-leipää

Vietettiin eilen tyttöjen iltaa yhden rakkaan ystävän kanssa. Syötiin hyvin, vähän shoppailtiin, katsottiin pari leffaa ja vaan oltiin ja puhuttiin. Parempaa tapaa viettää vapaa iltaa en tiedä. 

Shahi Paneer (kotijuustoa tuoretomaatti-cashewkastikkeessa)

 250 g kotijuustoa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
2 vihreää chiliä
3 tomaattia
0,5 tl chilijauhetta
3/4 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
1 dl cashewpähkinöitä
2 dl luomumaitoa
suolaa
pippuria

Laita ensin cashewpähkinät likoamaan maitoon. Kuutioi sitten kotijuusto (n. 1cmx1cm) ja ruskista kuutiot pannulla – siirrä syrjään odottamaan. Kuumenna loraus voita pannulla ja freesaa silputut sipulit, murskatut valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri sekä hienonnetut chilit. Lisää lopuksi pannulle hienonnetut tomaatit ja hauduttele tätä noin 8 minuuttia. Aja seos tahnaksi (esimerkiksi sauvasekoittimelle) ja laita takaisin pannulle. Kuumenna, lisää mausteet ja paistele hiljalleen. (Itse lisäsin hieman vettä joukkoon tässä vaiheessa.) Nyt otetaan cashewpähkinät käsittelyyn – aja cashewmaito sauvasekoittimella sileäksi (pähkinät pehmenevät liotessaan). Lisää cashewmaito pannulle muiden ainesten joukkoon ja anna kastikkeen kiehua hieman kasaan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Myös muita mausteita voi vielä lisäillä, jos siltä tuntuu.

Tarjoile basmatiriisin kera ja päälle lorauta vielä vähän luonnonjogurttia.


Naan leipä

5dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta


50 g luomuvoita

2 dl luomumaitoa
2 dl luonnonjogurttia.

Reseptin valmistusohjeet
Sekoittele kuivat aineet. Lisää seokseen maito, jogurtti ja puolet sulatetusta voista.
Sekoita nopeasti (taikinan ei tarvitse olla sitkeää, vaan saa olla hieman jopa löysää). Nosta taikinasta pellille taikinakokkareita. Taputtele jauhotetulla kädellä kokkareet ohuiksi leipäsiksi.

Paista 275 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinnalla on ruskeita täpliä ja pinnan kuori kupruilee. Voitele kypsät leivät lopulla voisulalla.

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.