Vapaa-ajan ongelmia

Mulla on liikaa vapaa-aikaa.

Kuulostaa typerältä, mutta on totta. Kun on viimeiset reilun kolme vuotta tehnyt (tai vähintään stressannut) vapaa-ajallaan koulutehtäviä, niin nyt on ihan kamalasti ylimääräistä aikaa! Pakko olla edes jotenkin tuottelias, niin noita villasukkia, lapasia, peittoja, mattoja valmistuu aikamoisella tahdilla. Mutta se on ihan hauskaa. Vielä kun saisin niitä kaupattua, kun ei meinaa mihinkään mahtua.

En kotona juurikaan uskalla enää laittaa ruokaa ja leipoa, kun tulisi vain syötyä liikaa. Puran tätä tarvetta tehokkaasti töissä sitten. Ja lapset kiittää (eli valittaa, etten tee oikeanlaisia leipomuksia/ruokia). No ei nyt aina valita, vain joka toinen päivä. Leipomiseenkaan ei siis kulu aikaa. Toki varmasti olisi siivottavaa ja järjesteltävää aina, mutta se nyt on jo liika raskasta puuhaa. 

Ihan käsittämätöntä kyllä on se, että kolme ja puoli vuotta tuosta vaan vierähti kulua. Ja nyt pitäisi olla valmis. Tai ainakin valmiimpi.. Jännittävää ! 

Tänään kuitenkin kokkailin työpäivän jälkeen yassaa. Ja nyt vihdoin viimein myös sen ohje päätyy tänne. Pitäisi aktivoitua tässä ruokaohje asiassa muutenkin. Olen tainnut luvata muutamallekin ihmiselle, että joitain tiettyjä ohjeita tänne isken. Täytyypä yrittää pitää lupauksesta kiinni.

Yassa

Öljyä

Kokonainen kana / maustamattomia broilerin rintapaloja 4 kpl

6-8 sipulia
2 sitruunaa
2 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
2 chiliä
2 rkl Dijon-sinappia
2 rkl punaviinietikkaa
1 lihaliemikuutio

suolaa
pippuria


3 porkkanaa
3 perunaa


Pilko sipulit (suikaleiksi) ja tomaatit. Sekoita isossa astiassa pilkotut sipulit, tomaatit, murskatut valkosipulinkynnet ja pilkotut chilit. Lisää joukkoon sinappi ja etikka plus mausteet maun mukaan (toiset tykkää mausteisemmasta). Purista sitruunoista mehut ja lisää mehu vielä muiden joukkoon. Raakojen kanojen voi antaa marinoitua tässä seoksessa muutaman tunnin tai yön yli. Jos on kova kiire, niin hyvää tulee marinoitumattakin.

Ruskista kanaa öljyssä, niin että se saa kauniin kullaruskean värin (ei tarvitse olla läpikypsää). Nosta sivuun odottamaan. (Jos laitat perunaa, voi sitä myös hieman paistaa raakana öljyssä.) Kaada sipuliseos pannuun ja lisää tarvittaessa hieman vettä. Anna porista noin 20 minuuttia. Lisää sitten kanat ja lihaliemi (ja peruna ja porkkana). Anna vielä kiehua hiljalleen noin puoli tuntia, kunnes kaikki tuntuu kypsältä.

Tarjoile basmatiriisin kera.

Reseptin valmistusohjeet
Tämä on minun tapani tehdä yassaa. Itse käytän sekä punasipulia että tavallista sipulia. Myöskään tomaattia eivät kaikki yassaan laita, mutta itse olen oppinut laittamaan. Perunan ja porkkanan voi jättää myös pois, tai vaihtoehtoisesti laittaa mitä vaan muuta kasvista. Ihan mitä tykkää. Tuolla Gambiassahan yleensä käytetään loogisesti niitä kasviksia, mitä kasvaa sillä hetkellä. Eli aika kausiluonteista. 

Musiikin kautta voi matkustaa mangopuun alle Gambiaan;


Minä jatkan villiä lauantai-illan viettoa (eli neulon villasukkia, syön jätskiä ja katson leffaa). Kai kohta voisi nukkumaankin mennä.

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.