Hey, don't forget..

Aikalailla ensimmäisiä suomenkielisiä lausahduksia, mitä mieheni halusi oppia oli "Minä rakastan sinua". Se oli meidän taipaleen aika alkuaikaa itseasiassa. Osasihan hän jo sellaisia perusjuttuja kuten kiitos ja mitä kuuluu. Hetken kesti, että nuo maagiset kolme sanaa hänen muistiinsa upposivat. Mutta siellä ne nyt on ja pysyy. Aika vähän loppujen lopuks on tullut suomea opetettua, kun tuo englanti niin luontevasti minulta taittuu. Itseasiassa mieheni on vakuuttunut siitä, että se hankaloittaa hänen suomen opiskeluaan, että minä puhun englantia niin hyvin (ja tykkään sitä puhua). Noooo katsotaan sitä sitten. Tässä eräänä iltana kun olin juuri toivottamassa hyvää yötä ja sulkemassa puhelinta, rakkaani sai hymyn naamalleni  - "hey, don't forget.. Minä rakastan sinua". Arvatkaa oliko mukava käydä nukkumaan onnellisena pilvilinnoissani (olen hieman herkillä ja kuvottavan romantikko tällä hetkellä). 

Asiasta viidenteen. Olen viettänyt päiväni pitkälti keittiöpuuhissa. Yritän vähän leikkiä joulupukkia, vaikken mitään lahjoja varsinaisesti meinannutkaan hommailla. Aamupäivällä tutkiskelin ohjeita internetin syövereistä ja löysin monta kokeilemisen arvoista. Tänään päätin kokeilla esimerkiksi tätä;


Juustokakku kinuskikuorrutteella

Pohja:

170g Digestive keksejä
75g sulatettua voita

Juustokakku:
400g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa


Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (n. 24 cm). Murskaa keksit (itse tein ihan hienoa jauhetta) ja sekoita joukkoon sula voi. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa n. 10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.

Ennen kinuskikuorrutetta
Vatkaa tuorejuustoa notkeaksi. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeasti ja tasaiseksi. Lisää vielä vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola – sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää vielä lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti. Kaada täyte esipaistetun jäähtyneen pohjan päälle. Paista noin 30 minuuttia uunin keskitasolla. Valmiin piiraan täyte ei enää heiluttaessa juurikaan liiku. Anna piiraan jäähtyä.

Lopuksi valmistetaan kinuskikerros. Keittele kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kokeilen ensin tiputtaa piiraan päälle pisara kinuskia – jos pisara pitää muotonsa, on kinuski valmista. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja kaada piiraan päälle.

Kinuskikuorrutteella
Anna piiraan vetäytyä jääkaapissa yön yli. Tarjoiluvaiheessa piiraan päälle voi ripotella sormisuolaa.


Veikkaisin muuten, että tämä olisi ihan syötävää myös ilman tuota kinuskikuorrutetta.


Alkuperäisesti ohje löytyy täältä

2 kommenttia

  1. Ihana oli lukee taas sun tekstiä teistä. :) <3 I'm just so happy for you guys!

    T. Hanna-Maire

    VastaaPoista
  2. Hhhe, joo ei meilläkään tuo Chrisin suomen opiskelu oo kauheesti edistyny kun saksa luistaa.. Mutta jos sitä jonain päivänä sais alotettua operaatiota vähän tehokkaammin ;) :D

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.