Mukikakkua

perjantai 6. joulukuuta 2013

Meillä on vietetty laiskotellen itsenäisyyspäivää. Aamulla oikein ajan kanssa makoilin sängyssä ja nautin hyvästä kirjasta. Vaikka automaattisesti heräsinkin kuudelta, käänsin vain kylkeä ja uinuin kymmeneen saakka. Aamupäivä menikin sitten lueskellessa ja neuloessa. Haaveilen kamalasti tekeväni taas mattoja. Se on niiiiin kivaa puuhaa. Alan kyllästyä sukkien neulomiseen ja peittojen virkkaamiseen. Nyt tarvis lähteä vaan kuteiden metsästykseen. Tai ehkä laitan palasiks muutaman paidan tuolta kaapista.

Sain onnekseni tänään seuraksi ihanan neidin Jyväskylästä. Kokkailtiin ja katseltiin itsenäisyyspäivän juhlien vastaanottoa. Scrabble kuuluu meidän ajanviettoperinteeseen, joten muutama peli tuli pelattua. Kokeiltiin myös tuota englannin kielistä versiota, eikä oo muuten ihan helppoa! Vaikka englantia päivittäin käyttääkin, ei tullut sanoja yhtään mieleen pelitilanteessa. Olin suunnitellut haastavani rakkaan miehini Scrabble matsiin tammikuussa, mutta taidan harjoitella vielä vähän enemmän. Enhän voi nöyrtyä siihen, että häviäisin.

Mutta tehtiin herkkupalaksi tänään suklaista mukikakkua. Se ilahduttaa aina helppoudellaan ja maukkaudellaan.

Mukikakku

Mittaa kuppiin kuivat aineet:

0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Lisää vielä:

0,5 dl öljyä
1 kananmuna

Iske muki mikroon ja lämmitä täydellä teholla noin 2 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nauti. Suosittelen kaveriksi jäätelöä, täydentää mukavasti makuelämystä. Voit kipata kakkusen kupista lautaselle tai syödä suoraan.

Mukikakkua jätskilläEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan