Quesadillas

Viisi yötä. Neljä päivää. 

Perjantaita odotellessa siis.

Rakkaani jäi jo eilen lomalle ja palaa töihin vasta minun Suomeen paluuni jälkeen. Eilen kerroin, että itse olen töissä vielä torstaina, mikä hänestä kuulosti pahalta. Kuulemma teen liikaa töitä. No varmisti vielä, että olenhan jo pakannut kun olin kolme päivää vapailla - enpä muuten ole. Saatoin muutaman harmaan hiuksen hänelle myös aiheuttaa, kun paljastin että enpä oikeastaan edes tiedä missä passini luuraa. Tänään se onneksi löytyi. Mutta veikkaanpa, että siellä hän pyöritteli silmiään ja manaili veljelleen minun huolettomuuttani.

Tänään palasin työmaalle ja jotta viimeisen viikon jaksaisi, pitää näköjään panostaa tuohon keittiö puoleen. Vaikkei teinit sitä välttämättä osaakaan arvostaa, niin työkaverit ainakin.

Tänään päädyin olemassa olevista aineksista tekemään quesadilloja.



Quesadillas
18 kpl

9 isoa tortilla lettua 
juustoraastetta
2 sipulia
valkosipulinkynsi
herkkusieniä
kinkku kuutioita
fetajuustoa muruina

Paistele silputtua sipulia, valkosipulia, silputtuja herkkusieniä ja kinkkukuutioita pannulla. Itse laitoin pienen määrän voita pannulle, mutta öljy sopii (tai jos on hyvä pannu niin ei välttämättä tarvitse mitään). Levitä tortillaletun puolikkaalle ensin juustoraastetta ja sen päälle ensin lämmin täyte ja lopuksi feta. Taita kahtia ja paista kuivalla pannulla molemmin puolin. Leikkaa lopuksi tortilla vielä kahtia. 


En ehkä kotona tehdessä laittaisi dilloihin näin paljon täytteitä. Yksinkertainen on kaunista. Ihan pelkällä juustolla tulee mahtavia ja esimerkiksi chorizo makkara sopii aika mainiosti kaveriksi. Tai juusto-jalapeno yhdistelmä. Tarjoiluun voi laittaa kaveriksi salsa-kastiketta tai vaikka guacamolea - pelkiltäänkin kyllä toimii. 

ps. kannattaa kokeilla tehdä tortillalettuja itse! On hurjan helppoa (mitä nyt vähän pitää jaksaa kaulita) ja aikas montaa lisäainetta välttää tekemällä itse.

pps. kuvien huonosta laadusta syytän puhelintani. Kaipaan vanhaa puhelinta ja sen loistavaa kameraa. Lisäksi haaveilen uudesta puhelimesta, juuri sen kameran vuoksi.

4 kommenttia

  1. Näyttääpä herkullisilta, täytyy ehkä joku päivä tehdä quesadilloja pitkästä aikaa!

    VastaaPoista
  2. Noita pitääkin kokeilla, kiitti vinkistä! Kauanko oot reissussa? :)

    VastaaPoista
  3. Oon kaks viikkoa tällä kertaa :) (Ja toivon jo nyt, että voisin olla pidempään..)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.