Aurinkoista sitruunapiirakkaa

Tämä sitruunainen piirakka on kummitellut mielessäni jo pitemmän aikaa. Kaipaan ehkä hieman aurinkoa pimeän talven keskelle. 

Tarte au citron

Täyte:
2 sitruunaa 
4 kananmunaa
2 dl sokeria 
1 1/4 dl kuohukermaa
ripaus suolaa

Pohja:
110g kylmää voita kuutioina
2 1/3 dl vehnäjauhoja
1 1/5 dl tomusokeria
ripaus suolaa
loraus kuohukermaa

Täyte:
 Tee ensin täyte. Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuori hienoksi (huom! vain uloin keltainen osa). Purista mehu. Sekoita kananmunat ja sokeri nopeasti vispilällä tasaiseksi, älä vatkaa. Lisää kerma, suola ja sitruunan kuori ja mehu ja sekoita nopeasti. Laita täyte jääkaappiin noin tunniksi lepäämään.

Pohja:
 Tee pohja sillä aikaa kun täyte lepää jääkaapissa. Kuutioi kylmä voi ja lisää kulhoon kuivien ainesten kanssa. Sekoita vatkaimella ja lisää pikkuhiljaa kuohukermaa, kunnes taikinasta alkaa muodostua pallo vatkaimien ympärille. Muotoile käsin taikina litteäksi lätyksi. Nosta taikina vuokaan ja levitä käsin vuoan reunoille ja pohjalle. Laita pohja jääkaappiin 15 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

 Ota pohja jääkaapista ja pistele siihen haarukalla muutama reikä. Esipaista pohjaa noin 15 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä hetkinen. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen.

Kokoaminen:
 Kaada täyte siivilän läpi haalean esipaistetun pohjan päälle. Nosta piirakka varovasti uunin keskitasolle ja paista noin 30 minuuttia, kunnes täyte on juuri ja juuri hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 


And enjoy!

Ihanan kirpsakkaa ja piristävää. Minä ilahdutin ainakin itseäni ja toivottavasti työkavereitakin tällä tänään. 

Alkuperäisesti ohje löytyy Suklaapandan keittiöstä.

1 kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.