Murg Makhani eli tuttavallisemmin Butter Chicken

Intialaisen/nepalilaisen keittiön lemppariruokiani on ehdottomasti Butter chicken. Se vaan on niiiin hyvää. Erityisen hyvää se on Helsingin rautatientorin Mount Everestissä, suosittelen.

Butter chicken
annos noin neljälle hengelle

noin 500 g maustamatonta kanaa
ruokalusikallinen maustamatonta jogurttia
garam masalaa
chilijauhetta

Tee jogurtista ja mausteista kanalle marinadi. Itse ostin kanan rintafileitä, joista leikkelin sopivan kokoisia paloja marinadiin. Voi myös käyttää valmiita suikaleita. Anna kanan marinoitua esimerkiksi yön yli tai ainakin pari tuntia. Mitä kauemmin, sen parempaa. Ruskista marinoitua kanaa pannulla voissa. Siirrä syrjään odottamaan.

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä 
garam masalaa
jauhettua juustokuminaa 
chilijauhetta
500 g paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
2 dl ruokakermaa

Huomatkaa miten kivasti tuon mitat esiin taas. Mutta se on tarkoituksellista, jokainen maustakoon makunsa mukaan. Kannattaa ensin kokeilla ja lisätä, jos tuntuu tarpeelliselta.

Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi (itse antaumuksella käytin tähän touhuun noin 15 minuuttia juoruille samalla puhelimessa). Raasta myös inkivääri. 

Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla voissa. Lisää joukkoon inkivääri, garam masala, juustokumina ja chilijauhe. Kääntele seosta vielä hetkinen. Lisää joukkoon paseerattu tomatti ja tomaattipyree. Lisää myös suola ja ripaus sokeria. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna lähes kiehuvaksi (ei haittaa vaikka kiehuisikin). Lisää kastikkeeseen ruskistetut broilerinpalat ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Lisää vielä kastikkeeseen ruokakerma. Kuumenna vielä kiehuvaksi. Tsekkaa maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna seisoa hetki ennen tarjoilua.


Tarjoile kastikkeen kanssa riisiä ja naan-leipää.


2 kommenttia

  1. Nam, tuliko hyvää? Tunnistiko butter chickeniksi? Slurps, itekin ehkä pakko kokeilla viikonloppuna tätä :P
    t. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan hyvää. Pikkasen mausteisempaa olisi saanut olla. Pihtailin liikaa :D Mutta kannattaa kokeilla! Ja naan-leipää kans!

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.