Rakastan leipää.
Erityisesti ruisleipää. Ja itseleivottua leipää. Kun itse leipoo ruisleipää, ei siis voi mennä kovin vikaan. Ja helppoa kuin heinänteko!
Revityt ruispalat
2,5 dl vettä
2,5 dl piimää
1 tl suolaa
4 dl
ruisjauhoja
1 pss
kuivahiivaa
Lämmitä
vesi-piimä-seos kädenlämpöiseksi, tai vähän lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon
jauhot ja kuivahiiva. Anna seoksen turvota reilu puoli tuntia.
Vaivaa joukkoon
vielä
2 dl
vehnäjauhoja
2,5 dl
ruisjauhoja
(Taikina jää
melko löysäksi/kosteaksi. Ei siis huolta.)
Kaulitse
taikina pellin kokoiseksi. Leikkaa levyyn haluamasi kokoisia paloja.
Paistamisen jälkeen palat irtoavat helposti toisistaan hyvin taittamalla.
Kohota paloja vielä pellillä ja pistele haarukalla. Paista uunissa 225 asteessa
noin 20 minuuttia. Leikkaa valmiista paloista veitsellä reunaan viilto ja
repäise auki – näin leipiin saa kivan revityn pinnan.
Ei kommentteja
Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.