Revityt ruispalat

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Rakastan leipää. 

Erityisesti ruisleipää. Ja itseleivottua leipää. Kun itse leipoo ruisleipää, ei siis voi mennä kovin vikaan. Ja helppoa kuin heinänteko!

Revityt ruispalat

2,5 dl vettä
2,5 dl piimää
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 pss kuivahiivaa

Lämmitä vesi-piimä-seos kädenlämpöiseksi, tai vähän lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon jauhot ja kuivahiiva. Anna seoksen turvota reilu puoli tuntia.

Vaivaa joukkoon vielä

2 dl vehnäjauhoja
2,5 dl ruisjauhoja

(Taikina jää melko löysäksi/kosteaksi. Ei siis huolta.)

Kaulitse taikina pellin kokoiseksi. Leikkaa levyyn haluamasi kokoisia paloja. Paistamisen jälkeen palat irtoavat helposti toisistaan hyvin taittamalla. Kohota paloja vielä pellillä ja pistele haarukalla. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Leikkaa valmiista paloista veitsellä reunaan viilto ja repäise auki – näin leipiin saa kivan revityn pinnan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan