Aivopähkinä

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Olen jostain syystä viime päivinä palannut monta kertaa menneeseen. On mukavaa muistella asioita, jotka ovat tuoneet onnea ja toisaalta menneen kautta huomata se, miten paljon on itse muuttunut. Mennyttä olen muistellut esimerkiksi Gambiassa asuessani pitämäni blogin kautta. Sieltä löytyykin mielenkiintoisia ajatuksia ja paljon tapahtumia, jotka olivat jo tippuneet mielestä pois. Olen esimerkiksi syyskuussa 2012 pohtinut vielä, että tahdonko ikinä naimisiin vai olenko onnellinen yksin. Noooo. Sanotaanko näin, että asiat muuttuu. Nyt en muuta tahtoisikaan, kuin elää elämäni rakkaani kanssa.

Tähän pohdintaan sain gambialaiselta ystävältäni tehtävän pohdittavaksi. Hän oli saanut saman tehtävän omalta äidiltään ja oppinut sen kautta ajattelemaan asioita uudelta kantilta. Jaoin silloin aikanaan saman tehtävän silloisessa blogissani, joten joillekin tämä voi olla tuttu. Mutta ei kaikille. Joten tässä teille aivopähkinä.

 On siis yksi sana, joka pitää selvittää. Se sana määrittää, ketä me ollaan; se on sana, joka tekee elämästä sataprosenttista. Keksi siis sana, jonka kirjaimista tulee tulokseksi tasan sata. Ja se on vain yksi sana. Ja siis englannin kielinen sana.

A=1
B=2
C=3
D=4
E=5
F=6
G=7
H=8
I=9
J=10
K=11
L=12
M=13
N=14
O=15
P=16
Q=17
R=18
S=19
T=20
U=21
V=22
W=23
X=24
Y=25
Z=26

Onnea yritykseen, kertokaa mitä keksitte. 

ps. on muutama sana, joilla tulokseksi tulee 100. Mutta nyt haetaan yhtä ja tiettyä. Paljastan sen joskus tulevaisuudessa.


3 kommenttia:

 1. Takerrun lauseenpuolikkaaseen: "--tahdonko ikinä naimisiin vai olenko onnellinen yksin." Pakko huomauttaa: naimisiinmeno ei ole ainoa vaihtoehto yksinololle! Tiedän, ettet niin kuvittelekaan, mutta siis minua ärsyttää kun yhteiskunnassa on vieläkin jokin kummallinen naimisiinmeno"pakko", avioliittoa pidetään ainoana onnellisena loppuna. Parisuhteessa voi olla ilman naimisiinmenoakin, eikä avioon astuminen välttämättä sinetöi onnea ja tee parisuhteesta toimivaa. Edelleenkään EN kuvittele, että sinä väittäisit näin, mutta pakko vain muotoilla tämä sanoiksi vastineeksi tuolle lauseenpuolikkaalle (joka vieläpä oli muistelua jostain vanhasta tekstistä jota en ole edes lukenut, joten älä ota tätä liian vakavasti :) ). Ja loppuun vielä, että siis minä kyllä arvostan avioliittoa ja pidän sitä tietyllä tapaa pyhänä ja minusta on ihanaa, jos pariskunnat tahtovat mennä naimisiin. Mutta en kestä sitä, että ajatellaan "pitää päästä naimisiin!" tai että parisuhteen kuvitellaan olevan automaattisesti hyvä ja toimiva, jos se on sinetöity avioliitolla. Sori vuodatus :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. Ihan hyvä että takerruit!

   En itse edes ajatellut asiaa noin, enkä todellakaan tarkoittanut asiaa kirjaimellisesti. Olen vähintään yhtä ärsyyntynyt tuosta yhteiskunnassa vallitsevasta oletuksesta ja nyt vasta ärsyttääkin, että olenko itse vajoamassa tuohon uomaan.Itse olen aikalailla ollut vastaan ajatusta siitä, että menisin naimisiin. Siitä ehkä tuo lausekin kumpuaa. Tuolloin ajattelin vielä enemmän sitä, että en tahdo sitoutua kehenkään millään tapaa vaan tahdon elää elämäni yksin. Eipä pienessä mielessäni käynyt, että päätyisin naimisiin menemään. Parisuhde on paljon muuta kuin avioliittoa, tai siis, että avioliitto ei määritä parisuhteen laatua suuntaan eikä toiseen. Nyt en tiedä, saatko ajatuksistani kiinni, mutta eipä sen kai väliä :) Joka tapauksessa. Kiitos vuodatuksesta. Itseni tekisi mieleni nyt korjata tuota tekstiä. Ehkä vaan kirjoitan joskus kokonaan uuden - ajatuksia avioliitosta tyylisesti.

   Poista
  2. Heh, äläpä ressaa - tajusin kyllä jo alunperin, ettet suinkaan tarkoittanut sitä niin! Täytyi vain taistella tuota sanavalinta-tuulimyllyä vastaan...;) mutta ainakin olisi mielenkiintoista jos kirjoittaisit aiheesta joskus! Itse olen yrittänyt kirjoittaa yhteiskunnan parisuhdepakosta - siis vastalauseeni siihen, mutta en ole saanut vielä sanoja asettumaan oikeille paikoilleen.

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan