Hapankorppurullat

Kävin viikonloppuna erään ystäväpariskunnan luona kylässä ja siellä oli tarjolla hapankorppurullia. En itse ole suunnaton rieskarullien ystävä vaan teen ennemmin esimerkiksi kolmioleipiä. Mutta nämä! Nämä vakuuttivat siinä määrin, että söin niitä ihan liikaa tuolla kyläilyreissulla, siitäkin huolimatta että täytteenä oli paprikaa ja kärsin valinnastani illalla. Ei paljon tuon allergian takia paprikaa tule syötyä, vaikka se hyvää onkin. Nyt annoin itselleni luvan nauttia. Ja Susa jos satut tätä lukemaan - oli vaan liian hyvää voidakseni kieltäytyä! Kiitos siis vaan.

No mutta. Siis helppoa ja suhteellisen nopeaa herkkua pöytään. Näillä ruokin illalla myöhään saapuvaa ystävääni ja hyvin maistui. Hienoutena taas se, että melkein mitä vaan jääkaapista löytyvää voi täytteeksi laittaa. 


200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 100 g naudan leikkelettä silputtuna(tms.)
palanen fetajuustoa hienonnettuna
palanen kurkkua hienoksi pilkottuna
mausteita

Tee aineksista "tahna". 

noin 4 dl nestettä
12 hapankorppua

Lämmitä nestettä lähes kiehuvaksi. Itse käytin nesteenä 2 dl maitoa + 2 dl vettä ja sekaan heitin vielä suolaa ja mustapippuria. Mutta pelkkä maito tai esimerkiksi lihaliemi kävisi mainiosti myös. Uita hapankorppuja nesteessä niin, että ne kunnolla kastuvat ja nosta leivinpaperin päälle vetäytymään. 

Noin 10 minuutin päästä hapankorput ovat pehmenneet niin, että saat ne rullattua. Levitä täytettä tasaisesti korpuille ja kääri rullalle. Leikkaa rulla kahtia tässä vaiheessa, jos haluat pienempiä napostelupaloja. Laita rullat jääkaappiin kelmun alle vetäytymään noin tunniksi ennen tarjoilua.



4 kommenttia

  1. Näyttää tosi hyviltä. Oiskohan liian iso vaiva meille tehdä näitä töihin grillijuhliin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi hyviä! Enkä usko, että olis mitenkään suuri vaiva. Kannattaa vaan tehdä vasta silloin aamulla. Mutta keskustellaanpa asiasta ja suunnitellaan :)

      Poista
  2. Kiva kuulla, Ansku, että mun hapankorppurullat maistuivat niin hyvin ja että innostuit niitä itekin tekemään! Mäkin oon ton kokeilukerran jälkeen tehnyt noita jo toistamiseen. Sen verran hyviä naposteltavia noi on, ja kiva, kun täytettä voi mielensä ja jääkaapin sisällön mukaan muokata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli super hyviä! :) Meilläkin näitä varmaan tehdään jatkossakin aika usein.

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.