Pekaanipähkinäjuustokakku

Aloin tuossa eräänä päivänä haaveilemaan pekaanipähkinäpiiraasta. Onhan se vaan käsittämättömän hyvää. Siinä aikana seikkailtua internetin ihmeellisessä maailmassa, törmäsin tällaiseen juustokakkuun. Tavallinen pekaanipähkinäpiiras sai odottaa! Tätä piti kokeilla. Ja tämä oli aika namia. Suosittelen kokeilemaan.


Pekaanipähkinäjuustokakku

400 g rouhittua digestivekeksiä
½ dl fariinisokeria
75 g sulatettua voita

2,5 dl sokeria
2 dl vaahterasiirappia
75 g sulatettua voita
2 kananmunaa
3 ½ dl rouhittua pekaanipähkinää
1 tl vaniljatahnaa

600 g tuorejuustoa
3 dl fariinisokeria
2 rkl jauhoja
4 kananmunaa
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljatahnaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita keskenään keksimurska ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä murska leivinpaperoidun kakkuvuoan pohjalle ja esipaista noin 6 minuuttia. Anna jäähtyä.

Laske uunin lämpötilaa 150 asteeseen.

Laita pekaanipähkinä kerroksen ainekset paistinpannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes massa on ”tiivistynyt”. Kaada pohjan päälle ja nosta sivuun odottamaan.

Pehmennä tuorejuustoa sähkövatkaimella hetki. Lisää joukkoon sokeri ja jauhot. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaavi kulhon reunat ja lisää lopuksi kerma ja vanilja.


Kaada juustokakkukerros pekaanipähkinän päälle. Paista kakkua tunti, kunnes kakun keskusta on lähes ”pysähtynyt”. Avaamatta uunin luukkua, laita uuni pois päältä ja anna kakun paistua vielä tunti uunissa. Anna valmiin kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja laita sitten jääkaappiin. Ota kakku noin 30 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jotta siirappikerros ehtii hiukan pehmentyä. 


Ajattelin ensin, että kakku ehti palaa pinnalta tuon värin takia, mutta ei se tainnut ehtiä. Luulisin, että tuo fariinisokeri vain teki kakusta normaalia juustokakkua tummemman.

1 kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.