Timjamiruisleipä

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Olen hieman hurahtanut leivän leipomiseen. Se on lohdullista puuhaa. Monenmoisia leipiä olen kokeillut, haaveena siintää oman myslileivän teko. Sellaista gluteenitonta jyväleipää on tullut tehtyä pari kertaa, koska se on vaan järjettömän hyvää. Ehkä siitäkin ohjeen jaan, jos jotakuta kiinnostaa. Mutta nyt. Pari viikko sitten tein timjamilla maustettua ruisleipää. Ja se oli aika hyvää! Varsinkin paahdettuna. 


25 g hiivaa
4 dl kädenlämpöistä vettä
25 g kuutioitua voita 
3 tl kuivattua timjamia
2 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
noin 7 dl vehnäjauhoja

Sekoita murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne veteen pikkuhiljaa sekoitellen/vaivaten. Lisää vaivauksen loppuvaiheessa kuutioitu voi. Vaivaa ajan kanssa ja hartaudella - nauti vaivaamisen terapeuttisuudesta. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Nosta taikina leivinpaperoituun leipävuokaan ja anna kotona vielä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 220 asteeseen ja paista leitää uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 190 asteeseen ja paista vielä noin 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ritilällä leivinliinan alla.

And enjoy!



Ohje Leivotaan lehdestä 2/2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan