Mukava alkukesän kakku. Me nautiskeltiin tätä juhannuksen kunniaksi.
Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita
2 rkl vettä
Raparperitäyte:
500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
125 g voita
1 ½ dl sokeria
Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
3,3 dl kuohukermaa
2 maustemittaa vaniljakreemijauhetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja
suola. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti
tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle.
Pese raparperit ja kuori niistä ulommainen
kerros. Leikkaa paloiksi. Sekoita joukkoon perunajauho ja levitä pohjan päälle.
Mittaa voi ja sokeri kattilaan ja keitä,
kunnes seos muuttuu karamellimaiseksi. Kaada raparpereiden päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n.
35 minuuttia ja anna sitten jäähtyä.
Vuoan alle kannattaa laittaa foliota
suojaksi vuoasta tihkuvan nesteen varalta.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään
veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen
lomassa joukkoon sokerit ja lopuksi vaniljakreemijauhe. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Liota liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää ohuena nauhana vatkaten täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan. Tasoittele lastalla tai napauta vuokaa pari kertaa voimakkaasti pöytää vasten, jolloin täyte tasoittuu.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kolme
tuntia.
Alkuperäinen ohje löytyy Kinuskikissalta
Tää on tosi hyvää! Ei liian makeaa edes mun makuun :)
VastaaPoistaKiitos reseptistä! Kokeillaan tänään ��
VastaaPoista