Raparperijuustokakku

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Mukava alkukesän kakku. Me nautiskeltiin tätä juhannuksen kunniaksi.

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita 
2 rkl vettä


Raparperitäyte:

500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
125 g voita 
1 ½ dl sokeria


Vaniljatäyte:

4 liivatelehteä
3,3 dl kuohukermaa
2 maustemittaa vaniljakreemijauhetta
1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä


Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. 


Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle.

Pese raparperit ja kuori niistä ulommainen kerros. Leikkaa paloiksi. Sekoita joukkoon perunajauho ja levitä pohjan päälle.

Mittaa voi ja sokeri kattilaan ja keitä, kunnes seos muuttuu karamellimaiseksi. Kaada raparpereiden päälle. 

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 35 minuuttia ja anna sitten jäähtyä. 

Vuoan alle kannattaa laittaa foliota suojaksi vuoasta tihkuvan nesteen varalta.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen lomassa joukkoon sokerit ja lopuksi vaniljakreemijauhe. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Liota liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää ohuena nauhana vatkaten täytteeseen.

Kaada täyte vuokaan. Tasoittele lastalla tai napauta vuokaa pari kertaa voimakkaasti pöytää vasten, jolloin täyte tasoittuu. 
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. 


Alkuperäinen ohje löytyy Kinuskikissalta

2 kommenttia:

  1. Tää on tosi hyvää! Ei liian makeaa edes mun makuun :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä! Kokeillaan tänään ��

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan