Suklainen kinuski-päärynäkääretorttu

Päivän toinen kokeilu oli makea. Jostain syystä mieleni on jo pitempään tehnyt mieli tehdä kääretorttua. Ihan liian harvoin tulee tehtyä, vaikka ne hyviä onkin. Mistä lienee moinen johtuu.



Minua kiinnosti tänään kokeilla Valion uutta kinuski-päärynärahkaa. Muutenkin kinuski ja päärynä makuparina on aika houkutteleva. Tämä kehittelemäni banoffee-kopio on tuon yhdistelmän suhteen aika ykkönen. Oikeastaan olen ihan koukussa päärynään ja vaahterasiirappiin, mitä nautin turkkilaisen jogurtin kera silloin tällöin. Se on herkkua! 

Halusin kuitenkin tehdä suklaisen kääretortun, joten sellaisen teinkin. En uskaltanut kääretorttupohjaan suklaata laittaa tällä kertaa, mutta ehkä kokeilen sitäkin vielä joskus. Onko kellään kokemusta, mitä pohjalle käy jos siihen suklaata laittaisi? Murtuuko se rullausvaiheessa?

Kääretorttuni tänään

 0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria

Vatkaa kanamunat ja sokeri hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon - sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin yläosassa 225 asteessa noin 10 minuuttia. 

Sirottele toisen leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa kuuma pohja leivinparin päälle. Pirskottele vettä pohjan päälle ja irrota leivinpaperi varovaisesti. Rullaa pohja toisen leivinpaperin kanssa ja anna jäähtyä.

Täyte

1 paloiteltu päärynä
2 prk Valion kinuski-päärynä rahkaa

Täytä jäähtynyt pohja ja kääri rullalle. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunti.

Kuorrutteeksi

200 g suklaata
1 dl kuohukermaa

sulatettua valkosuklaata

Mittaa ainekset kattilaan ja anna suklaan sulaa kerman joukkoon. Älä anna seoksen kiehua ja sekoittele usein. Levitä pohjan päälle. Koristele halutessasi vielä sulalla valkosuklaalla ja päärynän paloilla.


Makeaa, mutta ei liian makeaa. Nam.


Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.