Suolaiset minipiiraat

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Pitkästä aikaa leikin tänään keittiössä. Oli ilo kokeilla uusia makuja ja seikkailla ruoan parissa. Mukamas ei ole ollut aikaa viime aikoina tähänkään, mutta nyt kun aikaa löytyi, oli se aika voimauttavaa. Varsinkin, kun lopputulos oli aika onnistunut.

Suolaiset minipiiraat
24 kpl

Taikinaan;

200 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl vehnäjauhoja (tai muita jauhoja)
1 tl leivinjauhetta

Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto.Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon. Sekoita. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Kasvistäyte

noin 200 g kesäkurpitsaa
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
noin 75 g juustoraastetta
noin 1 dl ranskankermaa
1 kananmuna
rouhittua mustapippuria

Kuori kesäkurpitsa ja raasta se suht karkeaksi raasteeksi. Hienonna valutetut tomaatit (itse käytin valmista tahnaa). Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.

Kinkkutäyte

noin 7 kpl tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
noin 75 g kinkkukuutioita
200 g maustettua tuorejuustoa (esim ruohosipuli)
1/2 dl maitoa
2 kananmunaa
noin 75 g juustoraastetta
mausteita makusi mukaan

Kuullota hienonnettuja sieniä ja sipuleita pienessä määrässä voita, kunnes sienten neste on haihtunut. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.


Vuoraa muffinipellin kolot paperivuoilla. Ota taikinasta palloja ja vuoraa vuoan pohja ja reunat taikinalla. (Niin, että vuokaan muodostuu pieni piirakkapohja.) Jaa täyte syvennyksiin.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.





Yksinkertainen on jälleen kaunista (ja hyvää!) tässä keittiössä. Hyvä perusohje, mitä voi muokkailla mielin määrin. Näistä minä sitten tykkään. Kivoja esimerkiksi kesän juhliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan