Raparperi on kevään ja alkukesän suurta herkkua. Ihanaa se on hillokkeena jogurtin kanssa, mutta melkoisen herkullisen piirakankin siitä saa aikaan.
Tahmea raparperipiiras
pohjaan
100g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
täyte
4-5 normaalikokoista raparperin vartta palasina
1 prk kondensoitua maitoa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vatkaa pehmennyt rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään
ja sekoita jauhot ja maito taikinaan vuorotellen, koko ajan sekoittaen.
Tasoita taikina voideltuun ja jauhotettuun
piirasvuokaan pohjalle. Ripottele päälle
raparperin palat ja valuta pinnalle kondensoitu maito. Korkeareunaisempi vuoka
on parempi, ettei maito pääse kuohumaan reunan yli.
Paista 200 asteessa 30-35 min tai kunnes piiras
on kauniisti pinnastaan ruskettunut ja keskeltä kypsää.
Ei kommentteja
Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.