Pages

Tahmea raparperipiiras

torstai 19. kesäkuuta 2014


Raparperi on kevään ja alkukesän suurta herkkua. Ihanaa se on hillokkeena jogurtin kanssa, mutta melkoisen herkullisen piirakankin siitä saa aikaan. 

Tahmea raparperipiiras 

pohjaan

100g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

täyte
4-5 normaalikokoista raparperin vartta palasina 
1 prk kondensoitua maitoa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 

Vatkaa pehmennyt rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja sekoita jauhot ja maito taikinaan vuorotellen, koko ajan sekoittaen.

Tasoita taikina voideltuun ja jauhotettuun piirasvuokaan pohjalle. Ripottele päälle raparperin palat ja valuta pinnalle kondensoitu maito. Korkeareunaisempi vuoka on parempi, ettei maito pääse kuohumaan reunan yli. 

Paista 200 asteessa 30-35 min tai kunnes piiras on kauniisti pinnastaan ruskettunut ja keskeltä kypsää.

Kannattaa laittaa uuniin piirakan alle pelti. Sitä on kivempi pestä kuin uunia, jos piirakka kuohuu pahasti yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan