Focaccia

Päätin yhdistää leivontajutut takaisin tänne samaan blogiin, koska aika keittiössä oli jäänyt jotenkin paitsioon. Tuon päätöksen jälkeen olenkin sitten taas ehtinyt viettää aikaa keittiössä ihan urakalla. Ja se on ihanaa! Silti jatkan heittelemällä näitä tänne väliin, en jaksa toista blogia avata enää. 

Tänään tahdoin kovin jotain missä olisi oliiveja. Kaapista ei kuitenkaan löytynyt oliiveja, enkä jaksanut kauppaan lähteä. Joten jotain muuta oli keksittävä. Ehdin jo päättää, että en leivo olleskaan, mutta sitten mieheni tuli kotiin. Hän vihjaisi, että olisihan se kiva saada jotain tuoretta hyvää. Siispä leivontapuuhiin. 

Italialainen focaccia
(ohje alunperin täällä)


3½ dl vettä
6 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Päälle:

½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl sitruunamehua
hieman mustapippuria

150 g fetajuustoa

sormisuolaa + oliiviöljyä

Sekoita puolet jauhoista, suola ja kuivahiiva kulhossa. Sekoita lämpimään veteen hunaja ja kaada neste jauhoseokseen. Lisää jauhoja pikkuhiljaa ja lopuksi öljy. Taikina jää joustavaksi ja vähän tahmeaksi. Anna kohota liinan alla ainakin 30 minuuttia.

Laita pellille leivinpaperi ja voitele kauttaaltaan oliiviöljyllä. Kumoa kohonnut taikina suoraan pellille ja levitä taikina tasaisesti koko pellille jauhojen avulla. Anna kohota vielä 30 minuuttia. 

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. 

Sekoita oliiviöljyyn murskatut valkosipulinkynnet, sitruunamehu ja mustapippuri. Pilko fetajuusto pieniksi paloiksi. Paina sormin pieniä kuoppia kohonneeseen leipään. Laita koloihin fetajuustoa. Voitele koko leipä oliisiöljyseoksella. Ripottele päälle vielä sormisuolaa (1-2 tl). 

Paista uunin keskitasolla reilu 10 minuuttia, kunnes leipä on hyvän värinen. Ota uunista ja voitele heti oliiviöljyllä - leipä saa kivan pinnan. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi. 

Tarjoile mielellään heti lämpimänä. 


Seuraksi esimerkiksi sosekeittoa (Klik). Tai ihan menee pelkiltäänkin iltapalana. 

Nyt alkoikin tehdä mieli tuota keittoa, ehkä viikonloppuna tehtailen sitä pakastimeen. Houkuttaisi myös tehdä punajuuri-aurajuustokeittoa - se on namia!

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.