Klassikko.
Toiset tykkää enemmän, toiset vähemmän.
Mokkapalat
uunipellillinen
3 dl
sokeria
3
kananmunaa
4dl
jauhoja
½ dl tummaa
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 ½ dl
maitoa
100 g
sulatettua voita
Vaahdota
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut
kuivat aineet. Lisää vielä maito ja sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi
ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteisessa uunissa
noin 15 minuuttia.
Kuorrute
300 g
tomusokeria
½ dl
kaakaojauhetta
noin 6
rkl vahvaa kahvia
2 rkl
sulatettua voita
Mittaa
ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu löysältä, lisää
tomusokeria. Jos taas kuorrute on liian paksua, ohenna sitä kahvilla. Levitä
kuorrute hieman jäähtyneen torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle värikkäitä
strösseleitä.
Perinteistä hieman poikkeava variaatio mokkapaloihin
Pohjaan
150 g voita
1 dl ruokosokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
noin 100 g sulaa suklaata
½ dl maitoa
Kuorrutteeksi
1 ¼ dl Nutellaa
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää seuraavaksi sulatettu suklaa ja lopuksi maito. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Sivele pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Levitteen on hyvä olla huoneenlämpöistä, mutta jos pohja on vielä lämmin, levite sulaa vähän sen vaikutuksesta.
Sulata Dubbel Nougat mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pähkinäsuklaalla kuorrutettu pohja 200-asteiseen uuniin noin 3 minuutiksi. Valuta nougat pinnalle. Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään loppuun. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.
Pohjaan
150 g voita
1 dl ruokosokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
noin 100 g sulaa suklaata
½ dl maitoa
Kuorrutteeksi
1 ¼ dl Nutellaa
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää seuraavaksi sulatettu suklaa ja lopuksi maito. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Sivele pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Levitteen on hyvä olla huoneenlämpöistä, mutta jos pohja on vielä lämmin, levite sulaa vähän sen vaikutuksesta.
Sulata Dubbel Nougat mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pähkinäsuklaalla kuorrutettu pohja 200-asteiseen uuniin noin 3 minuutiksi. Valuta nougat pinnalle. Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään loppuun. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.
Note to self: älä yritä leikata lämpimänä, tulee rumia paloja.
On minulla kyllä niin mahtava taito ottaa esteettisesti kauniita ruokakuvia, jotka herättää ruokahalua. Eli ei.
Kyllä mulla ainakin tulee nälkä näitä kuvia katsoessa :)
VastaaPoista:) Se on hyvä! Sitä haen, mutta tuo alemman kuvan kohdalla hakkasin kyllä päätä seinään :D
Poista