Peanut butter fudge

torstai 16. lokakuuta 2014


 250 g voita
230 g sileää maapähkinätahnaa
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
noin 10 dl tomusokeria

Mittaa voi ja maapähkinätahna kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja siirrä pois levyltä. Lisää joukkoon ripaus suolaa sekä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pikkuhiljaa tomusokeria koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sopivan kiinteää = fudgemaista. 

Tasoittele taikina tiiviisti vuokaan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä, minkä jälkeen vielä jääkaapissa ainakin tunti. 

Leikkaa jäähtynyt fudge sopivan kokoisiksi paloiksi. Apuna voi käyttää kuumassa vedessä kasteltua veistä, jos haluaa todella siistejä paloja.


Helppoa, nopeaa ja herkullista. 

Mukava tuliainen, kun fudgen laittaa nättiin astiaan. Säilyy useamman päivän huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa, jos ei tule syödyksi heti. 


2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä. Näitä tuli tehtyä lahjaksi kauniissa purkeissa. Sainpas "muutaman" omaan suuhunkin (spivasti viljaton-maidoton). Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli aika herkkua! Ja parasta se, että ei voinut syödä montaa kerrallaan :) Hyvä, että maistui!

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan