Raakakakku kokeilussa

Erinäisistä syistä yritän olla hetken syömättä sokeria. Mutta se tuntuu tällä erää aika hyvältä ajatukselta - paitsi näin kahden sokerittoman päivän jälkeen päänsärystä kärsiessä. Oikeastaan on aika huolestuttavaakin huomata se, miten koukussa sokeriin oikeastaan onkaan. Ja minä sentään olen itselleni armollinen ja sallin sen lasillisen appelsiinimehua aamuisin sekä äitin keittelemää mustaviinimarjamehua flunssan torjumisen. En myöskään ole vielä jättänyt pois muita hiilihydraatteja, minkä ehkä joudun tekemään vielä myöhemmin. 

Alkujohdannon jälkeen itse asiaan - kakkuihin. Eniten tuossa sokerittomuudessa harmittaa se, ettei voi leipoa. Olen kuitenkin keräillyt jo aikamoisen raakaresepti kokoelman ja nyt pääsen ihan oikeasti seikkailemaan tuohon maailmaan. Se kiehtoo, vaikka ihan täysin en raakaruokaa edes oikein ymmärrä. Ehkä perehdyn siihen tässä muutenkin tarkemmin. 

Tänään kokeilin ihan marjaista raakakakkua. Ja olihan se ihan käsittämättömän hyvää. Mahtavaa sanoisinko. Melkein parempaa kuin perinteinen juustokakku esimerkiksi - ehkä myös ajatus kakun terveellisyydestä toi makuun oman lisänsä. 


Vadelmainen raakakku

noin 1,5 dl pekaanipähkinöitä
10 pehmeää taatelia
ripaus suolaa

reilu 3 dl cashew pähkinöitä liotettuna
2 sitruunan mehu
1 tl vaniljatahnaa
vajaa 1 dl sulaa kookosöljyä
vajaa 1 dl hunajaa

noin 3 dl vadelmia

Mittaa pohjan pähkinät ja taatelit suolan kanssa blenderiin tai kulhoon ja aja seos "rouheeksi". Painele taikina kakkuvuoan (20 cm) pohjalle.

Mittaa täytteen ainekset vadelmia lukuunottamatta astiaan ja blendaa sileäksi. Kannattaa ihan ajan kanssa soseuttaa tahnaa, niin siitä tulee silkkisempi ja sileämpi. Itse käytin tähän muutaman minuutin normaalia sauvasekoitinta käyttäen. Maistele ja lisää makeutta tarvittaessa.

Lusikoi noin 2/3 osaa täytteestä pohjalle ja levitä. Lisää lopputäytteeseen vadelmat ja soseuta vaaleanpunaiseksi tahnaksi. 

Laita kakku pakastimeen jähmettymään. Se on valmista noin parin tunnin sisällä. Meillä kakku vietti pakastimessa noin neljä tuntia ja oli osittain jo aika jäistä. Ei haitannut juurikaan makua kylläkään se. 

Note: Cashewpähkinät täytyy liottaa hyvin - minä liotin työpäivän verran eli 8 tuntia ja se tuntui ainakin riittävältä ajalta. 


Tämä oli hyvä kokeilu. Jatkan seikkailuja raakaleivonnan parissa ja haaveilen oikein hyvästä blenderistä. 

4 kommenttia

  1. Hei mahtavaa!
    Olen jo pidempään "kärsinyt" sun herkuista täällä, koska en itse voi moisia herkkuja syödä (viljaton-maidoton), mutta nyt päästiin asian äärelle. Jee, lisää reseptejä, aion kokeilla.
    Niin ja hei me käytiin Tampereella ollessa torilla (muistaakseen Tammela) sellasessa kahvilassa, jossa on vain raakakakkuja. Ne oli uskomattoman hyviä ja kauniita. Jos liikutte siellä päin, suosittelen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha anteeksi aiheuttamani kärsimykset :) Mutta hyvä, että nyt pääset kokeilemaan! Oli meinaan hyvää. Ihan älyttömän hyvää :) Nyt tuolla kaapissa odottaa kookostryffeleitä, niistäkin ohjetta tulee joskus. Ja kiitos vinkistä, Helsingissä on useampiakin raakakakkukahviloita, pitäisi käydä tutustumassa..

      Poista
    2. Hei mistä tota vaniljamassaa löytää? Tänää aattelin kokeilla. Ettei tarvis koko kauppaa kahlata läpi...

      Ja kuinka kauan pitää liottaa pähkinöitä?

      Poista
    3. Minä olen ostanut Vanilla bean paste-tahnaa Punnitse ja säästä kaupoista. Sen voisi varmaan korvata jollain muullakin, esimerkiksi aitovaniljajauheella mitä pitäisi löytyä ihan isoista marketeista. Ainakin Citymarketissa olen muistaakseni nähnyt.

      Pähkinöitä liottaisin vähintään 4-6 tuntia..

      Toivottavasti onnistuu :) Ja toivottavasti tykkäät! Minä olen koukussa jo.

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.