Pages

Tarte aux pommes à l'Alsacienne

maanantai 20. lokakuuta 2014

Olen kaikessa kiireessä unohtanut tämän mainion omenapiiraan ohjeen. Kamalaa suorastaan. Oli nimittäin parhainta omenapiirakkaa hetkeen. Onneksi vielä löytyy kaupasta (tai puusta) ihania kotimaisia omenia, niin voi tehdä herkkua. 

Alsacelainen omenatorttu 

125 g voita
1,5 dl ruokosokeria
1 kananmuna

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Laita uuni lämpiämään 215 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä murotaikina voideltuun piirakkavuokaan (26 cm). 

noin 500 g omenia
4 keltuaista
1 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
hiukan kanelia
2 dl kuohukermaa

Kuori omenat ja poista siemenkota. Viipaloi ohuehkoiksi viipaleiksi ja asettele piirakkapohjalle haluamaasi malliin (tai vaan kauniisti sekaisin). Kypsennä uunissa 15 minuuttia.

Yhdistä sillä aikaa keltuaiset, sokerit, kaneli ja kerma. Kaada seos omenalohkoille ja kypsennä vielä noin 35 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt. 

Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan