Olen kaikessa kiireessä unohtanut tämän mainion omenapiiraan ohjeen. Kamalaa suorastaan. Oli nimittäin parhainta omenapiirakkaa hetkeen. Onneksi vielä löytyy kaupasta (tai puusta) ihania kotimaisia omenia, niin voi tehdä herkkua.
Alsacelainen omenatorttu
125 g voita
1,5 dl ruokosokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Laita uuni lämpiämään 215 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä murotaikina voideltuun piirakkavuokaan (26 cm).
noin 500 g omenia
4 keltuaista
1 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
hiukan kanelia
2 dl kuohukermaa
Kuori omenat ja poista siemenkota. Viipaloi ohuehkoiksi viipaleiksi ja asettele piirakkapohjalle haluamaasi malliin (tai vaan kauniisti sekaisin). Kypsennä uunissa 15 minuuttia.
Yhdistä sillä aikaa keltuaiset, sokerit, kaneli ja kerma. Kaada seos omenalohkoille ja kypsennä vielä noin 35 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt.
Ei kommentteja
Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.