Hymyillään

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

"Jos tietäisit, kuinka montaa ihmistä olet koskettanut, olisit ihmeissäsi. 
Jos tietäisit, kuinka monella ihmisellä on tunteita sinua kohtaan, 
olisit shokissa. 
Olet paljon mahtavampi kuin uskotkaan. 
Hyväksy se. Rentoudu. Ja rakasta itseäsi tänään.” 

- Neale Donald Walsch

--

Pimeä marraskuu masentaa, mutta välillä aurinko pilkahtaa ja piristää. Se aurinko voi olla ihana kummityttö, ilahtunut ystävä, runo, häntää heiluttava koira, yllättävä halaus tai se itse aurinko. Pienillä asioilla saa päivän muutettua helposti paremmaksi. 

Selailin tässä eräänä päivänä #100HappyDays haasteessa lisäämiäni kuvia. Tavallaan kuvissa näkee sen elämäntilanteen missä tuolloin olin. Jos nyt aloittaisin haasteen uudestaan, olisivat kuvat ja teemat osittain varmaan täysin erilaisia. Pohdiskelin sitä, että tuo haaste voisi olla omiaan tähän pimeään ja hieman ankeaankin vuodenaikaan. Olisi pakko pysähtyä päivittäin näkemään niitä elämän iloisia ja onnea tuovia asioita. Pidän toisaalta kovasti tästä vuodenajasta ja pimeistä illoista, niissä on omaa viehätystään ja sellaista rauhallisuutta. Toisaalta huomaan lisääntyneen unentarpeen ja tietynlaisen melankolisuuden jotka tulevat pimeyden mukana.

On mielenkiintoista seurata vierestä sitä, miten toinen sopeutuu tähän pimeyteen. Sisäinen kello hänellä on aivan sekaisin. On toki itsellänikin, mutta miehelle tällainen päivän rytmi on käsittämätön. Gambiassa aurinko käytännössä nousee joka päivä samaan aikaan ja laskee samaan aikaan - päivästä toiseen vuoden ympäri. Onhan hänelle siis kovin kummallista se, että yhtäkkiä päivässä onkin vain muutama tunti ja pimeys jatkuu pienen ikuisuuden. Hän on myös kovin hämmentynyt tästä ilmastosta - ensin tulee talvi ja kylmä, mutta sitten parin päivän päästä se onkin ohitse. Yritin selittää, että tällaista voi olla seuraavat neljä kuukautta. Kylmää ja lämmintä lähes vuoropäivin. Myös tämän maan koko ja sisäisesti erilaiset ilmastot ovat herättäneet ihmetystä (ehkä hieman huvitustakin) - Lapissa on täysi talvi, mutta täällä etelässä vielä syksy. Eri tavalla itsekin tätä maailmaa näinä päivinä pohtii. Kummallisuuksia ja muita. Tuo arkeen rikkautta tällainen erilainen näkeminen ja ehkä asioiden kyseenalaistaminenkin. 

Miten voittaa tämä masentava marraskuu? Hymyilemällä! 

Smile

9 hyvää syytä hymyillä;
1. Hymy tarttuu
Aivoissa tapahtuu monimutkaista aivotoimintaa silloin, kun näkee jonkun hymyilevän. Tästä syystä hymy myös tarttuu. Tutkimukset osoittavat, että hymyilevän ihmisen näkeminen aktivoi aivoissa sitä aluetta mikä kontrolloi kasvojen liikkeitä. Tämä saakin hymyä katsovan ihmisen suupielet helposti virneeseen. 
2. Hymyily vähentää stressiä ja ahdistusta
Ei ole helppoa olla hymyssä suin silloin kun jokin asia stressaa. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että hymyily kannattaa juuri silloin. Tutkimuksen mukaan ne henkilöt, jotka hymyilivät stressaavassa tilanteessa, voivat huomattavasti paremmin. Heillä oli muun muassa alhaisempi syke. 
3. Hymyily vapauttaa endorfiineja
Hymyily vähentää stressiä ja vihaisuutta vapauttamalla endorfiineja, eli kemikaalia mikä tekee ihmisestä iloisemman. 
4. Hymyily tekee ihmisestä viehättävän
Hymy kertoo, että ihminen on helposti lähestyttävä ja empaattinen. Erään tutkimuksen mukaan hymyily todellakin tekee ihmisestä viehättävämmän sen ihmisen silmissä, jolle hän hymyilee. 
5. Hymyily vahvistaa vastustuskykyä
Hymyile tekee vastustuskyvystä paremman, sillä se saa kehon tuottamaan valkosoluja jotka taistelevat sairauksia vastaan. Eräässä tutkimuksessa hauskuttajat vierailivat sairaalassa olevien lasten luona. Niillä lapsilla, joiden luona hauskuttajat vierailivat oli selvästi enemmän valkosoluja. 
6. Hymy tekee ystävälliseksi
Tutkimukset todistavat, että ihminen ottavat paremmin kontaktia hymyilevän ihmisen kanssa. 
7. Hymy tekee olosta mukavamman
Ihmisellä on luontainen taipumus pitää kiinni tutuista asioita, mutta hymyily vähentää tätä tarvetta. Erään tutkimuksen mukaan hymyily saattaa saada olon mukavaksi jopa sellaisessa tilanteessa minkä ihminen muuten kokisi ahdistavaksi. 
8. Hymy antaa luotettavan kuvan
Ihmiset luottavat hymyilevään ihmiseen enemmän. 
9. Hymy tekee paremman johtajan
Jos ihminen on valta-asemassa, tai haluaa johtajaksi, kannattaa hänen hymyillä. Tutkimuksen mukaan hymyily on tehokkain johtamiskeino. 
(9 syytä hymyyn)

--

Hymy on 
maailman ensimmäinen
irtolainen
Kukaan ei täsmälleen tiedä
missä hymy asuu,
millä tähdellä
Hymy tulee ja menee,
ei jätä käyntikortteja, koordinaatteja
Joka kerta kun hymy
valitsee sinut
hetkeksi,
hymyile, hymyile
niin kuin hymyilisit joka hetki, aina

- Tommy Tabermann


--

Oo syypää jonkun hymyyn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan