Pages

Mustikkapiirakka

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Välillä pitää sortua. Tai saa sortua. Eikö totta?

Minä sorruin sokerin syöntiin. Pitkän ja pimeän päivän jälkeen kaipasin jotain tuttua herkkua. Teinpä siis lohikeittoa ja mustikkapiirakkaa - kovin suomalaista, eikö?

Mutta mainio helppo mustikkapiirakan ohje tässä:

200 g voita
1,5 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
0,75 dl maitoa

4 dl mustikoita

Vatkaa sekaisin huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää vehnäjauho seokseen. Ota tätä seosta kupillinen sivuun. Lisää loppu osaan maito, muna ja leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun vuokaan, lisää päälle marjat ja aiemmin sivuun ottamasi taikina murustettuna.

Paista 200 asteessa reilu 30 minuuttia. 

Jos käytät jäisiä marjoja, lisää niihin perunajauhoja imemään kosteutta.

Piirakka on ihanaa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa nautittuna. 


Alunperin sain ohjeen ystävältä. Kiitos siitä hänelle. 

1 kommentti:

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan