The Wall

maanantai 3. marraskuuta 2014

Historia on aina ollut aihealue, joka kiinnostaa minua kovasti. Se, miten maailma on muotoutunut tällaiseksi, miten aika on tehnyt tehtävänsä. Jos saisin toivoa ja toteuttaa jotain yliluonnollista, toivoisin aikakonetta. Sellaista aikakonetta, jolla voisi matkustaa menneeseen - tulevaan en tahtoisi edes matkustaa, se olisi liian pelottavaa. On parempi, että tulevaisuus pysyy mysteerinä, mutta menneisyys on turvallista - siitä on jo kertaalleen selvitty.

Olen viime vuosina alkanut entistä enemmän harmitella sitä, että sukumme vanhimmat alkavat jo olla edesmenneitä. Paljon historiaa ja tarinoita on jäänyt minulta kuulematta. Silloin teininä se ei tuntunut niin tärkeältä, mutta nyt antaisin mitä vaan, että saisin istahtaa ukin kanssa alas ja hän kertoisi sotajuttuja. Tahtoisin tietää enemmän oman sukuni historiasta ja sen vaiheista, mutta lähteet alkavat ehtyä. Vielä voin onneksi istua alas isotätini kanssa ja hän voi jakaa 90-vuoden aikana näkemiään ja kokemiaan asioita - se on paras historian oppitunti ikinä. 

Berliini tulvi historiaa - se näkyi ja kuului joka paikassa. Toisen maailmansodan ja kylmän sodan vaikutukset sekä tietenkin se muuri. Kenties osa kaupungin lumoa onkin tuo selviytymistarina - Berliini on näyttänyt muulle maailmalle, miten rikkinäisestä voi tulla taas ehyt. On jotenkin upeaa se, että "pimeää" historiaa ei yritetä peitellä, vaan ennemminkin iloitaan siitä, että se on nyt mennyttä. 

Me tutustuttiin Berliinissä muuriin ja sen historiaan ulkoilmagalleriassa, joka on tehty pätkälle alkuperäistä muuria. Käytiin myös Checkpoint Charlie museon edustalla, mutta oli niin kammottavat jonot, että päätettiin jättää itse museo väliin. Se harmitti, sillä tuo kyseinen museo oli To see- listani kärjessä. Lienekö saksalaisilla ollut jonkin sortin loma-aika, oli nimittäin todella paljon ihmisiä liikenteessä kaiken kaikkiaan. Tuolla Checkpointin vieressä oli myös muurista tehty panoraama kuvaelma ja paljon kuvia sekä tarinoita muurin murtumisesta.4 kommenttia:

 1. Siistejä kuvia!

  Mäkin haluun katsomaan muuria! Toivottavasti se olisi mahdollista keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Muuri oli aika vaikuttava ja Berliini ihastuttava muutenkin. Toivottavasti pääsette keväällä reissuun :) Minullakin reissujalka jo vipattaa..

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan