Tiistai-illan gourmeeta

Meillä arjessa syödään melko harvoin yhdessä. Minä syön useimmiten töissä ja mieheni kehittelee itselleen jotain. Itse nautin kokkailusta lähinnä silloin kun olen aamuvuoroissa, enkä ole sattunut tekemään ruokatreffejä työpäivän jälkeen - eli melko harvoin. Viime aikoina kauhan varteen tarttuessani on lopputulos ollut jotain melko perinteistä kotiruokaa - lohikeittoa, kasvissosekeittoa tai esimerkiksi makaroonilaatikkoa. Työpäivän jälkeen minun pikaruokani saattaa olla myös tortilloja - helppoa, nopeaa, herkullista ja suht terveellistäkin. 

Välillä on kuitenkin kiva tehdä jotain muutakin. 

Niinpä kyselin tänään töissä vinkkejä ruokapuolelle. Onni on olla samassa työpaikassa (melkein valmiin?) kokin ja monen monen äidin kanssa - äideillä on nimittäin yleensä niitä parhaita ruokavinkkejä. Tämänpäiväisten vinkkien perusteella meidän menú oli tänään;

Liharullia ruohosipuli-fetatäytteellä
Porkkana-bataattilaatikko

Tuo ensimmäinen tuli vinkkinä ja tuo toinen on minun suurinta herkkua. Oikeastaanhan nämä eivät käsi kädessä välttämättä makumaailmoiltaan aivan kulje, mutta maukkaan päivällisen meille loihdin kuitenkin - vaikka sitten elementit erikseen nautittuna. 

Liharullat

2 naudan lehtipihviä
100 g fetajuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
pippuria
tuoretta ruohosipulia

Ota lihat lämpimään lepäämään noin tuntia ennen ruoanlaittoa. 

Sekoita keskenään murustettu feta sekä tuorejuusto. Rouhi joukkoon makusi mukaan suolaa sekä pippuria ja leikkaa vielä tuoretta ruohosipulia runsaasti mukaan.

Levitä lehtipihvi leikkuulaudalle ja laita päälle noin puolet täytteestä. Kääri rullalle. Toista sama toisen lehtipihvin kanssa. Ruskista rullia kevyesti pannulla voissa. Laita sen jälkeen rullat uunivuokaan. Tökkää lihoihin esimerkiksi liotetut grillivartaat, niin ne eivät uunissa aukene.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes liha on kypsää.

--

Bataatti-porkkanalaatikko

1 bataatti
3 keskikokoista porkkanaa
100 g voimakasta Koskenlaskijaa (musta pkt!)
3 dl ruokakermaa

Kuori ja pilko porkkanat sekä bataatit. Porkkanapalat saavat olla reilusti bataattia pienemmät, sillä ne kypsyvät hitaammin. Laita juurekset uunivuokaan. Murusta joukkoon Koskenlaskijaa ja kaada päälle ruokakerma. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes vihannekset tuntuvat kypsiltä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

--

Ostettiin viikonloppuna jäätelökone. Taidan tekaista vielä jälkiruoaksi vähän mangojäätelöä. 

Mitä teillä tänään syötiin?



1 kommentti

  1. Nam, kuulostaa hyvältä! Meillä töissä syötiin tänään melkein valmiin kokin tekemiä lihapullia ja kermakastiketta, monen käden tekemää perunamuussia ja parhaan salaatintekijän salaattia. Hyvä ruoka, hyvä mieli :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.