Tahmea taatelikakku

Tahmea taatelikakku

200 g taateleita
2 dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kermaviiliä
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja

Mittaa taatelit ja vesi kattilaan. Keittele noin viitisen minuuttia ja lisää joukkoon voi. Kuumenna kunnes voi on sulaa ja anna porista vielä viisi minuuttia. Soseuta.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä munavaahto taateliseokseen ja lisää joukkoon kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka - kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. 

Anna jäähtyä ennen kumoamista. 

Kermaviilin sijaan olen kokeillut vaniljajogurttia, luonnonjogurttia, ruokakermaa ja piimää. Toteaisin siis rohkeasti, että kunhan jotain maitotuotetta joukkoon heität. 



Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.