Uutisten maailma

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Ranger trainees and trainee dogs at the Paramount Group Anti-Poaching training and K9 academy in Magaliesberg, South Africa - Wednesday 26 November 2014Children holding up purple flags during a parade rehearsal, Osogbo, Nigeria - Wednesday 26 November 2014

Minusta on mielenkiintoista seurata uutisvirtaa. Luen päivittäin useita verkkolehtiä ja lähes päivittäin tulee seurattua joko ylen uutiset tai France24 kanavan uutisia. Mielenkiintoista on seurata maailman uutisia ja sitä, mitä sieltä lopulta poimitaan Suomen uutisiin. Myönnän lukevani usein myös Iltalehden uutisia ja mielenkiinnolla seuraan myös päivittäin luetuimpia uutisia. On mielenkiintoista tietää, mikä saa ihmiset kiinnostumaan. Vaikka myönnän itsekin sortuvani raflaaviin otsikoihin - uteliaisuus vie voiton monessa tilanteessa. Afrikan mantereen uutisvirta kiinnostaa yllättäen myös meidän perhettä - BBC Africa ja monet gambialaiset lehdet (sekä nettiradio, jota inhoan!) ovat asioita joita päivittäin seurataan. 

Väitän siis kohtuu hyvin olevani kartalla maailman uutisista. Mutta silti minusta viikon parhaita hetkiä on, kun BBC Africa ja YLE uutiset päivittävät viikon uutiskuvat. Tänään opin, että Buffalossa tuli taannoin kolmen päivän aikana koko talven normaali lumimäärä. Opin myös, että Etelä-Afrikassa koulutetaan koiria salametsästäjiä vastaan. Ja Nigeriassa valittiin kuvernööri uudelle kaudelle. Lisäksi ilahduin ihmisten onnesta tasa-arvoisen avioliittolain läpi mentyä. Opin myös, että valkoinen leijona on nimeltään transvaalinleijona ja että se on leijonan todella uhanalainen alalaji. Siis pieniä uutisia. Sellaisia, joilla ei oikeastaan ole täällä Suomessa edes uutisarvoa - niillä ei myydä lehtiä, mutta niistä usein ilahtuu ja oppii jotain uutta. 

Yle uutiset - viikko kuvina 

BBC Africa  - Africa in pictures 

Suosittelen tutustumaan, ilahtumaan ja oppimaan.

Kuvat 1, 2 ja 4 Yleltä lainattuja. Kuvat 5 ja 3 puolestaan BBCltä lainattuja. 

ps. nuo kuvat ei yhtään tottele minua tänään! Onpa ärsyttävää, kun on ihan eri linjassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan