Ensimmäinen vuosi takana

tiistai 13. tammikuuta 2015

Meillä herättiin tänään ihan pumpulitunnelmissa. Nimittäin pumpulihääpäivä tunnelmissa.

Vaikeaa ajatella, että siitä on kokonainen vuosi kun tanssittiin, syötiin, juhlittiin, rakastettiin. Nautittiin Afrikan auringosta ja ystävien ja perheen seurasta. Se oli kaunis päivä ja niin täynnä rakkaita muistoja. 

Tänään vietettiin hieman erilaista päivää talvisessa Helsingissä. Aamu meni molemmilla omissa puuhissa; ensimmäinen töissä ja toinen opiskelemassa suomea ahkerasti. Iltapäivällä oltiin taas saman katon alla koko perhe, vintiö mukaanluettuna. Nepalilaista ruokaa ja jäätelöä, niistä koostui juhla-ateria - kompromissina ulkona syöminen, ettei kummankaan tarvitse kokata. Nepalilaista toisen toiveesta, jäätelöä ensimmäisen toiveesta (molempien piti kuitenkin ostaa omat kun rouva tahtoi kahta eri makua). Nyt toinen tekee lähtöä kuntoilemaan ja ensimmäinen asettautuu sohvalle katselemaan Masterchefiä. Tämä on sitä arkea, mistä vuosi sitten haaveiltiin - nyt siitä nautitaan. 

Paperihäitä odotellessa. Ehkä niitä saamme viettää taas Gambiassa. 


15 kommenttia:

 1. Onnea ja ihanaa arkea!
  Miten kieliopinnot sujuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihanaa on tämä arki! Siitä osaa vielä nauttia.

   Kieliopinnot sujuu melko hyvin. Vastahan nuo alkoivat, huomenna on kyllä jo ensimmäinen testi! Paljon S on jo oppinut, vaihtelevan ahkerasti opiskellut koko syksyn. Kurssillakin on saanut loistaa taidoillaan pariin otteeseen ja on kotiin tullessaan ollut yhtä hymyä :) Paljon on motivaatiota ja yritystä, joten minä suhtaudun positiivisesti tulevaan ja uskon hänen melko nopeaan oppivan. Ainakin jos tämä motivaatioa pysyy :)

   Poista
  2. Hyvälle kuulostaa!

   B:lläkin jatkui kieliopinnot pitkän joululoman jälkeen, ovat nyt Suomen mestarissa kappaleessa 6. Kyllä se selvästi jotain ymmärtää ja osaa, mutta tosi vähän käyttää suomen kieltä (ja minä aivan liian vähän, kun ollaan kaksin). Pikkuhiljaa, kyllä se siitä.

   Päätöstä odotetaan vieläkin, menee kuulemma vielä viikoja, siis viikkoJA. Tylsää.

   Poista
  3. On vaikeaa puhua kotona kaksin suomea toiselle, joten ymmärrän ongelman :) Yritän kyllä, mutta helpostihan se englantiin kääntyy..

   Miten teillä voi kestääkin niin kauan! Luulisi nyt, että ei yhteen päätökseen saa kulutettua näin kauaa. Uskomatonta.

   Poista
  4. Nyt käsittelyssä heinäkuun alussa jätetyt hakemukset. Että on vähän jonoa ja yksi ihminen käsittelee kaikki hakemukset. Lakisääteinen käsittelyaika on 9kk, sitten voi valittaa. Ja kyllä siellä kuulemma voitaisiin kiirehtiä, jos olisi vauva tuloillaan tai B:llä työpaikka tiedossa. Ei ole.

   Poista
  5. No toivottavasti pian tulee päätös, onhan tuo odottaminen turhauttavaa vallan. 9 kuukauttahan onkin kohta täynnä, että toivotaan parasta :)

   Poista
  6. No ei ihan vielä: neljä kk on täynnä. :) Kyllä se tulee! Ja kyllä me eletään odottaessakin, ei tää ihan sietämätöntä ole.

   Poista
  7. Haha niin ajattelin, että teidän hakemus jätettiin jo heinäkuun alussa :D Ajatusvirhe näköjään?

   Mutta kyllä se tulee! Onneksi saatte elää yhdessä ainakin myös odotuksen :)

   Poista
 2. Upeita kuvia. Täynnä iloa, väriä ja valoa!
  Taisi olla päiväkin ;).

  Onnea pumpuleille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se oli kyllä ihana päivä :) Onneksi muistoihin saa palata aina uudestaan ja uudestaan.

   Poista
 3. Paljon onnea, ja tsemppiä myös suomen kielen opiskeluihin! Nuo kuvat on kyllä ihania :) Onko ne teidän häistä siis? Tanssitaanko siellä Gambiassa jotain sellasia perinteisiä tansseja häissä, vai tanssiiko kaikki vaan niinku haluaa? Mua harmittaa jotenkin kun meidän häissä ei ollenkaan tanssittu :( Oon oikeastaan haaveillu siitä, että me voitais mun miehen kanssa vielä joskus järjestää just sellaiset hääjuhlat kun itse halutaan, mutta ehkä se olis vähän hassua kun on jo useampi vuosi naimisiinmenosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nuo kuvat on joo meidän häistä, lisää löytyy ainakin ehkä tuon häät-tägin takaa, jos kiinnostaa ;) Itse ainakin kun tykkään niitä katsella ! :D Meillä oli häissä sellain rumpuryhmä ja tanssittiin sellaisia paikallisia tansseja. Niiden merkityksistä en sen enempää tiedäkään, on tuo mies jotain selittänyt mutta.. Ja laulettiinkin jotain siellä häissä, ne ymmärtääkseni oli onnittelu- ja rukoustyylisiä lauluja. Mutta hei ihmeessä järjestäkää juhlat! Eihän sitä ikinä ole myöhäistä juhlia :) Vaikka 5 vuotis hääpäivä juhlat (vai onko sekin jo mennyt?) isommalla kaavalla. Mutta ymmärrän kyllä tavallaan, meiltä paljon kysellään että milloin järjestetään Suomessa hääjuhlaa, mutta tuskin sellaista tulee tehtyä ollenkaan. Jotenkin se tuntuu hassulta juhlia uudestaan, vaikka hyvinkin voisi :)

   Poista
 4. Katselin noita muitakin hääkuvia, ja niistä välittyy kyllä ihana tunnelma! Muutenkin mielenkiintoista kuulla erilaisista juhlatavoista ja sellaisesta :) Oon kyllä aika paljon miettinyt, että vois vaikka sitten joskus 10-vuotis hääpäivän kunniaksi järjestää juhlat, siihen menis kyllä vielä melkein 7 vuotta :) Ehkä ne ei sit enää olis varsinaisesti hääjuhlat... Meillä oli pienet juhlat täällä Suomessa ja sitten vähän myöhemmin mun miehen kotimaassa Etiopiassakin. Siellä meille oikeastaan jo pidettiinkin sellaiset isot häät mutta kaikki meni aika lailla mun miehen vanhempien toiveiden mukaan, ja ne ei halunnu että siellä tanssitaan tai mitään sellaista. Mutta oli sekin tietysti kiva ja mielenkiintoinen kokemus.

  VastaaPoista
 5. Ai nii, teillä oli hääpäivä! onnea teille :) Meilläkin ois sit parin päivän päästä se hääpäivä, vaikka ei nyt kyl ihmeitä juhlittakkaan, mutta anoppi lupas tuua mulle kukkakimpun ni pääsee vähän harjottelemaan kesää varten ;)

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea hääpäivän johdosta!! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan