Salaisuuksia

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Moni meistä on tainnut saada alkunsa salaisuutena. Ensin on ollut toive. Sitten on tullut aavistus - ehkä pelkästään äidin aavistus. Sitten on tullut varmistus ja tieto, mutta ehkä alkanut jännitys. Lopulta toiveen rinnalle tulee varmuus ja usko siitä, että näin on tapahtuva. Rakkaus ja varmuus kasvaa koko ajan. Lopulta, kun odotus päättyy on salaisuus nähnyt päivänvalon.
Salaisuuksia on vaikea pitää. Ainakin tietynlaisia, sellaisia onnellisia salaisuuksia. Asioita, joita tahtoisi kertoa kaikille - huutaa maailmalle. Ujosti kertoo joillekin, jakaa salaisuuden. Luottaa siihen, että toinen kantaa salaisuutta kanssasi. Ei tarvita kuin yksi, joka törkeästi pettää tuon luottamuksen ja menee maku kertomisesta - tämän voin kertoa omakohtaisesta kokemuksesta.

Mutta niin. Meillä on ollut salaisuus;

Meidän perheemme kasvaa kahdella pienokaisella tulevan kesän aikana. 

 Tätä on ollut vaikea pitää sisällä. Nyt on tullut aika se jakaa, nyt sen uskaltaa jo tehdä, vaikka mikään ei koskaan varmaa olekaan. Kenties kaipaan vain lisää rinnallakulkijoita matkalle. 

Ilmassa on ollut aikamoista ihmetystä ja epäuskoa monella tapaa. Ihan yllätyksenä tämä raskaus ei tullut, mutta tuli kuitenkin. Minä en ainakaan pitänyt asiaa itsestäänselvyytenä, vaan epäilin asiaa pitkään - en uskonut, että se voisi olla totta. Testin kun tein, hämmennyin enemmän kuin mitään muuta. Ensimmäiseen ultraääneen asti epäilin asiaa, olin varma että kehoni vaan temppuilee kanssani, vaikka toisaalta tiesinkin että näin ei ole. Ensimmäisen ultran aikana saimmekin tietää, että pieniä on kaksin kappalein, mikä on aiheuttanut tulevassa äidissä melkoisia tunnemyrskyjä. Nyt jo realisoitunut tuokin seikka ja toiveikkaasti katsellaan tulevaan. 

Tänään käytiin katselemassa pieniä. Siellä potkivat tyytyväisinä ja kasvavat normaalisti. Tyyppi B oli melkoinen linssilude - olisi halunnut kuvaan kun yritettiin tarkastella tyyppiä A. Nyt onneksi tämä mamma voi taas huokaista hetkeksi helpotuksesta ja nauttia kupposen teetä ennen työpäivää. 

29 kommenttia:

 1. IHANAA!! Voi mahtavuus. Onnea.
  Oih, oi ei, olen sanattoman onnellinen puolestanne!!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aika jännää tämä on, mutta myös melko mahtavaa. Ja voit päätellä, että ne hormoonit liittyi tähän ;D

   Poista
  2. No uskalsin niin toivoa, mutten uskaltanut kysyä. Ne kun on niitä pieniä suuria salaisukksia aluksi, kunnes ne jo huomaa. Vitsit, onpa ihana seurata sitten kuulumisia.

   Poista
 2. KAHDELLA!!!! :DDDD Iiiiiiiiiiiiikkk!!! :')

  Mitä ihmettä tähän voi sanoa! Mieletöntä!! Parasta ikinä!!! :)

  Muistan sen marraskuun lopun päivän kun menin ultraan ihan varautuneena siihen, että kaikki on huijausta, ei siellä mitään ole, ja jos onkin niin mitään selvää siitä ei saa ja kamala epävarmuus tulee leimaamaan koko toimenpidettä. No, kätilö lätkäisi geelin ja laitteen mahalle ja Watson, silloin vielä Pikku Sydämenä tunnettu, ilmestyi ruudulle erittäin kokonaisena, todellisena ja elinvoimaisena. Sekä itku että nauruhan siinä tuli :)

  <3 <3 <3 !!!!!!!!!!!!!!! <3 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ei tähän oikein mitään voi sanoakaan. En minäkään vielä ihan ymmärrä. Mutta itkua ja naurua, sitä tämä on :)

   Poista
 3. Ihanaa! Tätä kyllä olen aavistellut jo muutama postauksen ajan :) Oikein paljon onnea! Ja ehdottomasti nautitte kaikesta odotuksen ilosta ja uskaltakaa iloita ja rakastaa pienistä. Mikään ei ole koskaan varmaa, juuri siksi neuvonkin iloitsemaan eikä pelkäämään ja murehtimaan etukäteen asioita joita ei edes koskaan tarvitsisi kohdata. Saimme aikalailla puoli vuotta sitten oman esikoisemme. Elämä ei mennyt niin kuin suunnittelimme ja suru ja pelko ovat kulkeneet rinnallamme viimeiset 4kk. Kaikesta huolimatta tämä aika on ollut hyvin opettavainen, koskaan et tiedä mihin elämä vie, ja niin on hyvä. Rakasta, iloitse ja kiitä jokaisesta aamusta, elämä kyllä kantaa :) oikein ihanaa odotusaikaa! Voit olla varma että seuraan matkaanne täällä, anonyymina ystävänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja siitä, kun siellä seurailet :) Aikamoista tämä on, mutta yritetään parhaamme mukaan nauttia tästä ihmeestä.

   Poista
 4. Voi, mikä ihana salaisuus! Paljon onnea teille! :) Mä olen itse vieläkin vähän hämilläni kaikesta äitiyteen liittyvästä, vaikka meidän tytär on jo puolitoistavuotias. Jotenkin niin isoja ja merkittäviä asioita nämä... Mutta nauttikaa, ja onnea vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Voi uskon, että olet vielä hämillään. Minä luulen, että tulen olemaan koko loppuelämäni :) Joka päivä uutta kasvua jollain tapaa odotettavissa.

   Poista
 5. Hitsi, ihanaa, onnea - KAKSI! Vau! Tsemppiä, mahtavaa että jaoit salaisuuden, näistä tulee aina niin hyvä mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerralla kaksi, niin ei käy tämä elämä tylsäksi :) Ja kiitos.

   Poista
 6. Onnea teille molemmille! On ollut ilo seurata matkaanne ja ilolla seuraan myös jatkossa.
  - Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Miten teidän prosessi etenee?

   Poista
  2. Palasin viikko sitten Gambiasta, oli ihanat neljä viikkoa auringossa. Mieheni on tulossa tänne kylmään parin viikon päästä. Kaikki hyvin siis ja kohti uutta ja sitä oikeaa avioelämää viimein :)
   - Tanja

   Poista
 7. jee, hyvä että kaikki oli kunnossa :) Mekin käytiin ottamassa kuvia toissapäivänä, kaveri piilotteli naamaansa käsien takana ni ei meinannu näkyä,mutta isohan se jo on, kohta valmis maailmaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä vähän isompi tyyppi siellä :) Kohta hän jo tulee! Jännää <3

   Poista
 8. Sulla on niin iso sydän, että annettiin heti kaksi rakastettavaa <3

  VastaaPoista
 9. Onnea isosti, tuplasti meiltä molemmilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuplasti teille molemmille !

   Poista
 10. Liikutuin tuosta Sarin kommentista, olen niin samaa mieltä! Onnea rakas Ansku. <3 SL

  VastaaPoista
 11. Ihania ihania uutisia ja vielä kaksin kappalein <3 Kaikkea hyvää teille!!

  VastaaPoista
 12. Jeeeee jeee jeee!!!! Ja vielä kaksin kappalein!! Huhhuh! Mahtaa olla tunnemyräkkää! Upeita uutisia! :) mä olin vähän aavistellut jotain.. hihiii! Koska sul on laskettu aika?
  Mulla 3 vkoa(!) enkä ole yhtään valmis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme viikkoa !? Aika jännittävää :) Minä olen jo vakuuttunut, että ei tässä valmiiksi voi tullakaan. Kasvua kai tämäkin :) Meillä on heinäkuussa laskettu aika, mutta luulisin että jo aiemmin saattavat nämä nähdä päivänvalon.

   Poista
  2. Joo! Elämä sen synnytyksen jälkeen jännittää! Kun ei tiedä yhtään mitä on luvassa!
   Niin joo, kaksoset ei välttämättä viihdy mahassa niin kauaa, kun tila loppuu. Huisin jännää!!

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan