Pages

Sitruunainen hiekkakakku

torstai 1. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen kakkusi voi olla vaikka tämä.

Minulle tähän tyyliin tehty perunajauhoja sisältävä kakku on hiekkakakku. Mutta toisaalta tämä on kyllä kovin kostea kakku, ei kovin kuivakakku. Laitoin melko paljon sitruunamehua, lieneekö se vaikuttaisi. Mutta koostumuksesta viis - sairaan hyvää! Sitruunaista potkua keskelle talvea.

Ohjeesta kiitos ystävälle.

Sitruunainen hiekkakakku

375 g voita
3 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
4 kananmunaa
3 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 sitruunan mehu

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja perunajauho kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon. Lisää lopuksi puristettu sitruunamehu.

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan