Pages

Kinderpiirakka

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Tämä piirakka on kummitellut mielessä jo tovin - nyt vihdoin sitä tein! 

Ja kannatti kokeilla. Ei ole loppujen lopuksi edes kovin monimutkainen ohje ja valmiin tuotoksen voi pakastaa, joten tämä on suhteellisen helppoa juhlatarjoiltavaa. 

Yhteistyöllä ystävän kanssa leipominen on mukavaa puuhaa - meidän keittiössä valmistui tänään myös lihapiiraita. Siinä sivussa juotiin muutama kupillinen teetä ja parannettiin maailmaa. Hyvä päivä tänään.

Kinderpiirakka 
pellillinen

6 dl ruokosokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita

4 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja kiehauta vesi - sekoita keskenään. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi yksitellen kananmunat taikinaan puukauhalla sekoitellen. 

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Tee seuraavaksi keskikerroksen voikreemi.

150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi - noin 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa vielä hetki. Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

Sulata kuorrutukseen;

300 g Fazerin sinistä (tai muuta maitosuklaata)

50 g valkosuklaata

Levitä suklaa pienissä osissa kreemin päälle. Koristele valkosuklaalla - voit halutessasi "marmoroida" pinnan tekemällä valkosuklaasta raitoja ja vetämällä veitsellä raitoja niin, että valkosuklaa ja maitosuklaa sekoittuvat. 

Ohje hieman mukaillen täältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan