Lumoava Ljubljana

maanantai 30. maaliskuuta 2015
Ljubljana on Slovenian pieni ja kaunis pääkaupunki. Minä eksyin Ljubljanaan vuonna 2011 suhiessani junilla pitkin Eurooppaa. Tämä pieni ihastuttava kaupunki vei sydämeni ja toivon, että joskus sinne vielä palaan. Pienessä kaupungissa on yllättävän paljon nähtävää, mutta erinomainen paikka tämä on vain hengailuun. Joen varrella voi istuskella ja syödä vaikka jäätelöä - seurailla samalla muita ihmisiä. Tunnelmaltaan kaupunki on ihanan välitön, eikä minulla tullut illallakaan yksin liikkuessa turvaton olo. 
Ljubljanan linnaan oli melkoinen kiipeäminen - en muista koskaan kiivenneeni moista pystysuoraa mäkeä. Mutta näkymät olivat sen arvoisia. Tuolloin linnassa oli myös taidenäyttely, joka lumosi minut ihan täysin. 


Vanhaa kaupunkia kannattaa kierrellä, sieltä löytyy ihania pieniä kojuja ja ravintoloita. Pääasiassa kaupunki on kuitenkin mukava paikka rentoutua - ei ole liikaa nähtävää, vaan voi vain olla ja nauttia. Läheisessä Bledin kaupungissa kannattaa mahdollisuuksien mukaan vierailla, olen kuullut siitä paljon hyvää! Itse en ole sinne asti vielä päässyt, mutta uskallan mainita paikan silti. 
3 kommenttia:

 1. Ljubljana on kyllä lumoava, kerrassaan hurmaava pieni pääkaupunki! Minä kävin siellä (muistaakseni) kesällä 2008 kiertäessäni Itä-Eurooppaa. Näköalat linnalta olivat ihanat.

  Ja Bled, se on aivan ihastuttava ja satumainen paikka! Tehtiin sinne päiväretki, mutta olisi voinut kyllä yöpyäkin. Valloitettin Bledin korkein(?) kohta, ihasteltiin maisemia, kierrettiin järvi ja käytiin jossain vesiputouksillakin. Liftattiin takaisin, yhteinen kieli puuttui, mutta kuski oli kovin ystävällinen. Hyviä muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana pieni kaupunki on! Moni on tuntunut ihastuneen :) Minua harmittaa kovin, että en tuonne Blediin ehtinyt. Toivottavasti vielä joku kerta sinnekin..

   Poista
  2. Ihana pieni kaupunki on! Moni on tuntunut ihastuneen :) Minua harmittaa kovin, että en tuonne Blediin ehtinyt. Toivottavasti vielä joku kerta sinnekin..

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan