En edes muista, missä alunperin törmäsin tällaiseen ruokaan, mutta se on jäänyt elämään silti. Harvoin tätä tulee tehtyä - ei sitä perinteisintä arkiruokaa. Mutta viikonlopun koti-iltoihin ja vaikka illanistujaisiinkin tämä on minusta aika mainio eväs. Vähän erilainen, mutta kuitenkin helppoa ja maistuu kaikille.
Tortillapannu
1 ps tortilla lastuja
(noin 200 g; esimerkiksi näitä)
400 g jauhelihaa
1 prk taco kastiketta
(esimerkiksi tätä)
pari tomaattia
fetajuustoa
juustoraastetta
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle tortillalastut tasaiseksi kerrokseksi. Ruskista ja mausta jauheliha - itse suosin valkosipuli/mustapippuri/suola linjaa maustamisessa. Levitä jauheliha tortillalastujen päälle ja kaada päälle vielä taco kastike - huuhtaise purkki pienellä määrällä vettä ja kaada vesi myös pellille; tulee mehukkaampaa, eikä mene soosit hukkaan. Pieni tomaatit sekä feta ja ripottele pellille. Kruunaa koko komeus vielä juustoraasteella - määrää arvioi makusi mukaan.
Paista uunin keskitasolla, kunnes juusto on saanut kauniin värin - noin 15-20 minuuttia ehkäpä. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Rinnalla voit tarjota raikkaan salaatin.
Tähän voitte kuvitella kauniin kuvan valmiista tekeleestä - jahka saan kamerani toimintaan, voi sellainen joskus ilmestyäkin.
Vinkki; Sekaan voi heittää myös makunsa mukaan esimerkiksi paprikaa tai vaikka herkkusieniä. Jättämällä jauhelihan pois ja lisäämällä kasvisten määrää, saat kokonaisuudesta kasvissyöjille sopivan. Taco kastikkeen tulisuuden voi jokainen määritellä itse - miedompi sopii useammalle, jos tekee annoksen isommalle joukolle.
Mulle tulee tästä mieleen aina meidän häät, kun teit tätä illalla meillä, kun meillä ei ollut jääkaapissa mitään ruokaa ja aivot ihan tyhjät <3 - Sari
VastaaPoistaTeinkö!? :) En muistanut moista yhtään, mutta silloin häitä edeltävänä iltana taisin tehdä. Hyviä muistoja <3
Poista