Banaani-kinuskimuffinit

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kuten jo eilen uhkailin, tulee tänäänkin ohjetta. Lähtökohtana siis kinuskia ja pari ylikypsää banaania plus eiliseltä ylijäänyt kuorrute.

Banaani-kinuskimuffinit
12 kpl

2 banaania soseutettuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
vajaa 1 dl öljyä
reilu 1 dl kinuskikastiketta

Sekoita keskenään banaanisose ja vehnäjauhot, joihin on lisätty ruokasooda, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää joukkoon öljy sekä kinuskikastike ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. 

Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä kunnolla.


Jos et ole edellisenäkin päivänä leiponut, eikä kaapistasi siis löydy kuorrutetta valmiiksi, tee se nyt; 

Unelmakuorrute

5 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa

225 g voita
2 1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Mittaa maito ja vehnäjauhot kattilaan; sekoittele miedolla lämmöllä niin kauan, että seos sakenee (lähes kiehumispisteeseen). Nosta jääkaappiin jäähtymään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt maito-jauhoseos voi-sokerivaahtoon ja vatkaa kunnolla - jopa 5 minuuttia, kunnes kuorrute on kermavaahtomaista. Jos tuntuu, että vaahtoa ei synny, voi seos olla liian lämmintä - laita siis hetkeksi jääkaappiin ja yritä uudelleen.

Pursota kuorrutetta kuppikakkujen pinnalle.

Koristele esimerkiksi kinuskikastikkeella ja vaikka banaaninpaloilla.



Alkuperäinen muffiniohje, jota hieman muuntelin, löytyy Maku lehden sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan