Kiireetön Krabi


Krabille päädyttiin vuoden 2012 alkupuolella. Halusimme ystäväni kanssa varmaa lämpöä, aurinkoa ja rentoa oloa - Krabi tarjosi tätä kaikkea. En ole koskaan ollut super innoissani matkaamassa Thaimaahan, kenties peläten, että se on jo aika turistipaikka. Sinällään en kyllä pettynyt - se Krabi, mitä me suurimmaksi osaksi näimme oli aikamoista turistihelvettiä. Jollain tapaa Thaimaasta on tullut se uusi Kanaria - ei tarvitse edes osata englantia, kun suomella lähestulkoon pärjää. Mutta kaikesta tästä huolimatta kokemukseni Thaimaasta ja Krabista oli pääasiassa positiivinen.
Me lähdimme reissuun Aurinkomatkojen pakettimatkalla, koska halusimme helppoa matkustamista. Vietimme Krabilla kaksi viikko ottaen pitkälti rennosti - taisi meillä molemmilla olla mukana jotain opiskelujuttujakin, mutta luulen että suurin osa jäi tekemättä. Hyödynsimme luvattoman paljon Aurinkomatkojen tarjontaa ja kävimme useilla retkilläkin - melomassa upeissa maisemissa, kuumilla lähteillä nautiskelemassa ja jollain veneretkelläkin. Pääsimme tutustumaan paikalliseen kouluun ja erilaisiin käsityöihmisiin, kävimmepä ananasfarmillakin. En välttämättä suosi suuremmin matkanjärjestäjien retkiä ja isossa turistilaumassa liikkumista, mutta helppoahan se on ja näkee sellaisiakin paikkoja, joita ei välttämättä yksin pääsisi näkemään.

Teimme myös omatoimisia retkiä esimerkiksi lähisaarille ja lähikaupunkiin ostoksille. Käyskentelimme rannoilla ja makasimme ihan vain altaalla jonkin päivän. Nautiskelimme thaimaalaisesta ruoasta - onhan ruoka nyt aikalailla parasta matkoissa! Iltaisin kömmimme väsyneinä petiin jo aikaisin, koska meillä ei suurempaa tarvetta ollut paikalliseen yöelämään tutustua. 


Jos kaipaa autenttista oikeaa Thaimaata, ei Krabi minun kokemukseni mukaan ole se paras vaihtoehto. Mutta jos kaipaa helppoa ja mukavaa lomailua, eikä ahdistu muista turisteista, niin Krabi voi olla mainio vaihtoehto. Thaimaalaista ja kansainvälistä ruokaa on tarjolla monessa paikassa, maisemat ovat kauniita ja nähtävää ympäristöstä löytyy paljon, thaihierontaa pääsee testaamaan useammassa paikassa (suosittelen!) ja jos tahtoo hemmotella itseään kauneushoitoloissa, on niitä tarjolla edullisesti. Kaiken kaikkiaan siis mainio lomakohde, joskaan ei kovin paljon esimerkiksi sitä Kanariaa kummoisempi - paitsi ehkä luonnoltaan. 

Krabilla tutustuisin;

Emerald Pooliin ja kuumiin lähteisiin

Tiikeriluolaan ja -temppeliin

Paikalliseen elämänmenoon kaupungissa

Luontoon esimerkiksi melomalla

Lähisaariin pitkähäntäveneellä matkaten
Thaimaalaiset ovat ihmisinä minusta ihanan rauhallisia ja vastaanottavia. Toki havaittavissa oli myös ilmiötä rikas länsimaalainen, mutta mielestäni vähemmän kuin esimerkiksi Gambiassa. Thaimaassa oli helppoa matkata ja minun kokemukseni mukaan myös turvallista. Ilmeisen moni suomalainenhan tuolla matkailee, eli en ihan yksin ole ajatuksieni kanssa. 


Suurin osa kuvista on ystäväni, matkakumppanini Tiinan ottamia.

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.