Kinuskiset suklaakuppikakut

Tai Better than sex cupcakes - kuten löytämässäni ohjeessa mainostettiin. 


Ei välttämättä kovin kaukaa haettu tuo alkuperäinenkään nimi, olivat meinaan melkoista herkkua nämä. Tuo kuorrute oli myös kenties paras kuorrute, mitä olen kuppikakuille tehnyt! Ehkä sovellan seuraavaksi sitä jopa kakun pinnalle. Kuorrutetta ja kinuskia jäi tältä päivältä yli plus että hedelmäkorissa on pari parhaat päivänsä nähnyttä banaania - voitte siis odotella jotain ohjetta myös huomiselle.

Suklaa cupcakes
noin 12 kpl

3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl kiehuvaa vettä
175 g voita
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1 dl maitoa

Sekoita kaakaojauhe ja kiehuva vesi (jos jaksat, niin kannattaa siivilöidä kaakaojauheesta paakut pois ensin) - jätä seos jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita ruokasooda vehnäjauhoihin ja maito kaakao-vesiseokseen. Sekoita vuorotellen voi-sokeri-munavaahtoon jauhoja ja kaakaoseosta - älä vatkaa voimakkaasti, mutta sekoita kuitenkin kunnolla.

Annostele taikina muffinivuokiin tai voidellun muffinipellin koloihin - täytä noin 2/3 vuoista. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia - riippuen uunisi tehosta. 

--

Seuraavaksi tarvitset kinuskia. Vaihtoehtoisia keinoja on useita - tässä pari vinkkiä.

1. Osta valmista kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
2. Keitä itse kondensoidusta maidosta kinuskia - eli lykkää purkki kiehuvaan veteen noin 3 tunniksi
3. Keitä kinuskia fariinisokerista ja kuohukermasta - 1/1 on minusta toimiva suhde

Kun kinuskisi on valmista, tee uunista tulleisiin, hieman jäähtyneisiin muffineihin koloja ja täytä ne kinuskilla. Itse tein kolme koloa per muffini.


Lopulta se kuorrutus. Tämä kannattaa oikeastaan tehdä valmiiksi jo muffinien ollessa uunissa, koska ainakin minusta kylmää kuorrutetta oli helpompi käsitellä.

Unelmakuorrute

5 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa

225 g voita
2 1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Mittaa maito ja vehnäjauhot kattilaan; sekoittele miedolla lämmöllä niin kauan, että seos sakenee (lähes kiehumispisteeseen). Nosta jääkaappiin jäähtymään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt maito-jauhoseos voi-sokerivaahtoon ja vatkaa kunnolla - jopa 5 minuuttia, kunnes kuorrute on kermavaahtomaista. Jos tuntuu, että vaahtoa ei synny, voi seos olla liian lämmintä - laita siis hetkeksi jääkaappiin ja yritä uudelleen.

Pursota kuorrutetta kuppikakkujen pinnalle. Koristele esimerkiksi Mars-patukan palasilla ja ylijääneellä kinuskilla.


At least as good as sex.


Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.