Fetasarvet

lauantai 2. toukokuuta 2015

Meidän vappupöydästä löytyi suolaiselta puolelta esimerkiksi tällaisia fetajuustosarvia. Nämäkin ilahduttavat minua aina helppoudellaan ja maukkaudellaan. Näitä on myös helppo varioida, itse olen tehnyt esimerkiksi kinkku-juustotäytteellä vastaavia. 


Fetasarvet
16 kpl

2 dl maitoa
25 g hiivaa

6 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl suolaa

100 g voita

3 rasiaa eli 300 g  Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti 

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liota sekaan hiiva. Lisää sokeri sekä suola ja lisää jauhoja kunnes taikina on kiinteää. Vaivauksen loppupuolella lisää huoneenlämpöinen voi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kaada fetajuustoista öljy pois ja murskaa palaset haarukalla kulhossa.

Leivo kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja tee taikinasta pallo. Kaulitse pallo pyöreäksi levyksi, noin puolen sentin paksuiseksi. Leikkaa taikina kuuteentoista osaan - ensin puoliksi, sitten neljään osaan, siitä jokainen osa puoliksi ja vielä kerran puoliksi. Kaulitse paloja vielä ohuemmaksi ja annostele päälle fetajuustoa. Rullaa taikina kiinni leveästä päästä ohuempaan.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan