Lumoudu kasveista

maanantai 18. toukokuuta 2015

Keidas keskellä Helsinkiä.

Kun astuu portista sisään, voi jättää taakseen kaupunkin kiireen ja hälyn. Voi ihastella luonnon kauneutta ja hiljentyä keskellä kukkien loistoa. Voi istua tropiikin lämmössä ja kuunnella sateen ropinaa ikkunalasiin. Kesällä voit istua ja nauttia kauneudesta ilta-auringon paisteessa. Kevään kauneudessa kasvusto on vasta heräämässä eloon. Kesän aikana kukinnot saavuttavat suurimman loistonsa, toisten jo väistyessä tieltä. Väittäisin siis, että tästä syyskuuhun saakka jotain on kukassa ja jo pelkkä alue on kauneudessaan ja rauhallisuudessaan kokemisen arvoinen. Tai miksipä ei keskellä talvea kasvihuoneiden tropiikki toisi lämpöä sydämeen. 

--

Tänään vietettiin Lumoudu kasveista- päivää ja sen vuoksi kasvihuoneisiin oli vapaa pääsy. Normaalisti tämä lysti kustantaa 8 euroa, mutta ulkopuutarhaan on ympäri vuoden vapaa pääsy. Puutarha sijaitsee Kaisaniemessä noin 500 metrin kävelymatkan päässä Helsingin rautatieasemasta ja perille pääsee kätevästi busseilla sekä ratikoilla. Puutarhaan voi tutustua lisää täällä ja täällä

Minä haaveilen jo uudesta reissusta tuonne tutkimaan. Toivottavasti vielä kesäkuussa kantaa jalat, että pääsen tutustumaan vielä muutamaan muuhun puistoon ja puutarhaan. Tulossa siis lisää vinkkejä kesäiseen Helsinkiin kukkien ihailijoille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan