Pappilan hätävara eli jälkiruokaa kupissa

Minä pidän helposta ja yksinkertaisesta ruoanlaitosta. Pidän myös monimutkaisesta ja aikaavievästä ruoanlaitosta silloin, kun aikaa on paljon. Mutta arjessa on kiva, kun pääsee helpolla. 

Pappilan hätävaran idea ja ihanuus on siinä, että voit käyttää sitä, mitä kaapista löytyy. Meiltä ainakin löytyy aina kaapista jotain keksejä ja hedelmiä/marjoja sekä jotain jogurttia tai muuta maitotuotetta. Voit soveltaa tätä ohjetta ihan siihen, mitä on tarjolla. Lisäksi tähän et tarvitse paljon aikaa, vain 10 minuuttia riittää. Pientä luksusta arkeen. 

Jälkiruoan juhlallisuutta voit varioida vaihtamalla astiaa - jokainen jälkiruoka kootaan omaan kulhoonsa. Kun tahdot hienompaa, kokoa jälkiruoka esimerkiksi jalalliseen viinilasiin tai martinilasiin. Arkisempi vaihtoehto on tavanomainen juomalasi tai jälkiruokakulho. Toisaalta vallan hyvältä maistuu vaikkapa muumimukista. Valintoja mielesi mukaan.

Pappilan hätävara
 (esimerkkejä)

Äitienpäivän jälkiruoka
kahdelle

2 dl vispikermaa
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 tlk säilykepersikoita
6 Domino-keksiä

Murskaa Domino-keksejä veitsellä pienemmäksi ja asettele valitsemasi astian pohjalle. Paloittele päälle säilykepersikan puolikas. Vatkaa vispikerma ja lisää joukkoon jogurtti - mausta halutessasi ripauksella vaniljasokeria. Annostele kermaseos keksien ja persikoiden päälle. Koristele persikkasiivuilla ja Dominokeksin puolikkaalla.

Helatorstain herkku
neljälle

2 dl vispikermaa
2 prk Ingmanin mangorahkaa
8 Domino-keksiä
noin 200g tuoreita mansikoita

Murskaa Domino-keksejä veitsellä pienemmäksi ja asettele valitsemasi astian pohjalle. Paloittele päälle mansikoita. Vatkaa vispikerma ja lisää joukkoon mangorahka. Annostele kermaseos keksien ja mansikoiden päälle. Koristele mansikan paloilla ja keksin puolikkailla. 

--

Minun piti ottaa tänään tuosta jälkimmäisestä kauniita kuvia tähän liitettäväksi, mutta muistin asian vasta kun herkku oli jo vatsanpohjalla. Ehkä ensi kerran kokeilusta saan kuvankin otettua. 

Siihen asti saatte nauttia kauniista kirsikankukkasista.Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.